Krievija pārliecinoši apspēlē Kanādu, pusfinālā arī Vācija
Krievijas hokeja izlase, pretēji olimpiādei, šoreiz bija pārāka par kanādiešiem visos spēles komponentos.
2010. gada 20. maijs, 23:54

Krievija pārliecinoši apspēlē Kanādu, pusfinālā arī Vācija

Jauns.lv

Pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā pēdējo divu sezonu finālistu mačā Krievija ar 5:2 (1:0, 2:0, 2:2) pārspēja Kanādas valstsvienību.

Pusfinālā Krievija spēkosies ar Vācijas valstsvienību, kas citā ceturtdaļfināla mačā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Šveici.

Krievija mačā ar Kanādu iniciatīvu pārņēma jau no paša sākuma, līdz trešās trešdaļas vidum izvirzoties vadībā ar 4:0. Turpinājumā kanādieši vairs reāli pacīnīties par uzvaru nespēja. Šajā mačā divus vārtus guva Jevgēņijs Malkins, bet pa reizei precīzi bija Maksims Afinogenovs, Pāvels Dacjuks un Sergejs Fjodorovs. Savukārt Iļja Kovaļčuks izpildīja trīs rezultatīvas piespēles. Kanādas izlasē 54. minūtē precīzi meta Džons Tavaress, bet 14 sekundes pirms pamatlaika beigām vārtus guva Mets Dušīns.

Šī Krievijas izlasei bija 25. uzvara pasaules čempionātos pēc kārtas.

Iepriekšējo divu gadu pasaules čempionātos Krievija pieveica Kanādu. Abas komandas savā starpā tikās arī Vankūveras olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, kad nākošā čempionvienība Kanāda sagrāva krievus.

Tikmēr Vācijas mačā ar Šveici vienīgos vārtus 31.minūtē guva Filips Gogula. Kaut labas iespējas gūt vārtus bija šveiciešiem, tomēr visas iespējas palika neizmantotas un pusfinālā iekļuva mājinieki.

Pēc spēles laukumā izcēlās pamatīgs kautiņš, kura nomierināšanā bija nepieciešams iesaistīties pat Vācijas izlases galvenajam trenerim Ūvem Krupam.

Vācijas izlase pasaules čempionāta pusfinālā spēlēs pirmo reizi kopš 1953.gada.

Otrajā pusfinālā savā starpā tiksies Zviedrijas un Čehijas valstsvienības. Zviedrija samērā pārliecinoši ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) pārspēja lielāko šī čempionāta pārsteigumu autori Dāniju, bet Čehija ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) tikai pēcspēles metienos pieveica Somiju.

Pasaules čempionāta pusfināli risināsies sestdien, bet fināls un spēle par trešo vietu tiks aizvadīta svētdien.

LETA/Foto: AFP