Basketbols
2010. gada 14. jūlijs, 11:16

Lietuviešu milzis Ilgausks pievienosies zvaigžņotajai Maiami "Heat"

Jauns.lv

Spēcīgu sastāvu nokomplektējušajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Maiami "Heat" šīs nedēļas laikā pievienosies arī lietuviešu centra spēlētājs Židrūns Ilgausks, otrdien pastāstīja basketbolista aģents.

Paredzams, ka 35 gadus vecais Ilgausks ar "Heat" komandu parakstīs līgumu uz diviem gadiem par 2,8 miljoniem ASV dolāru (1,56 miljoniem latu). Runas par Ilgauska iespējamo pievienošanos "Heat" komandai sākās uzreiz pēc tam, kad uz Maiami pārcēlās pēdējo divu sezonu līgas vērtīgākais spēlētājs Lebrons Džeimss. Kopš 2003. gada Ilgausks kopā ar Džeimsu spēlēja Klīvlendas "Cavaliers" komandā.

Džeimss savā oficiālajā "Twitter" kontā otrdien jau apsveica Ilgausku ar pievienošanos "Heat" vienībai. "Laipnu lūdzam "Big Z" [Ilgauska iesauka]. Mans draugs, esmu priecīgs, ka tu pievienojies man Maiami. Tāpat paldies par uzmundrinošajiem vārdiem," tviterī rakstīja Džeimss.

"Nedomāju, ka Ilgausks pievienotos "Heat" komandai, ja tur jau nebūtu Lebrona. Maiami ir labākā vieta, kur viņam izcīnīt NBA čempiona titulu," pastāstīja Ilgauska aģents.

Ilgausks par savu pievienošanos "Heat" komandai jau ir pavēstījis "Cavaliers" īpašniekam Denam Džilbertam un ģenerālmenedžerim Krisam Grantam. Interesi par Ilgausku izrādīja arī citas komandas, tomēr pats basketbolists izvēlējās spēlēt kopā ar Džeimsu, kuram bijis liels iespaids uz lietuvieša NBA karjeru.

"Cavaliers" komanda Ilgausku draftēja 1996. gadā ar kopējo 20. numuru. Pagājušās sezonas vidū Ilgausks tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards", un Klīvlendā nonāca Antauns Džemisons. Tomēr vēlāk Ilgausks atgriezās "Cavaliers" klubā, kurā aizvadījis visu savu līdzšinējo karjeru.

Aizvadītajā sezonā Ilgausks "Cavaliers" sastāvā vidēji mačā guva 7,5 punktus un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas. Karjeras laikā Ilgausks NBA regulārajā čempionātā ir aizvadījis 771 maču, vidēji gūstot 13,8 punktus un izcīnot 7,7 bumbas zem groziem.

Kā ziņots, "Heat" komandai šīs vasaras starpsezonā pievienojās arī bijušais Toronto "Raptors" līderis Kriss Bošs, bet jauns līgums tika noslēgts ar Maiami kluba simbolu Dveinu Veidu.

Jau ziņots, ka "Heat" komanda ar Džeimsu, Veidu un Bošu noslēdza līgumus uz sešiem gadiem. Džeimss un Bošs sešu gadu laikā saņems 110 miljonus ASV dolāru (61 miljonu latu), savukārt Veids saņems 107 miljonus dolāru (59,3 miljonus latu).

Tāpat "Heat", kā jau tika prognozēts, pirmdien panāca vienošanos par līguma pagarināšanu ar uzbrucēju Udonisu Haslemu, kurš saņēma daudzus labus līguma piedāvājumus arī no citām komandām. Haslems pagarināja līgumu ar "Heat" uz pieciem gadiem, kuru laikā saņems 20 miljonus ASV dolāru (11 miljonus latu).

Jau ziņots, ka aizvadītajā sezonā "Heat" komanda nespēja pārvarēt Austrumu konferences ceturtdaļfināla sēriju, kurā ar 1-4 zaudēja nākamajai finālistei Bostonas "Celtics".

LETA