Basketbols
2010. gada 17. jūlijs, 08:45

Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes spēlē zaudē Turcijai

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien četru komandu pārbaudes turnīra Itālijā otrajā mačā ar rezultātu 51:68 piekāpās Turcijas valstsvienībai.

Šajā mačā rezultatīvākā Latvijas izlasē bija Aija Putniņa, kura guva 15 punktus, bet Ievas Kubliņas rēķinā astoņi punkti.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas izlase ar 61:56 pieveica Itālijas valstsvienību un tā bija Latvijas valstsvienības pirmā pārbaudes spēle pirms augustā paredzētā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra.

Turnīra pēdējā mačā sestdien Latvijas izlases pretiniece būs Vācija.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu izlases pretinieces 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā būs Serbijas, Rumānijas un Izraēlas valstsvienības.

Kvalifikācijas turnīra spēles risināsies augustā, katrai grupai izspēlējot divu apļu turnīru. Pirmo oficiālo spēli izlase aizvadīs 14.augustā, izbraukumā tiekoties ar Rumānijas valstsvienību.

Finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas un divas labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīru sākuma.

Jau vēstīts, ka, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, Latvijas izlasei paredzētas kopumā desmit pārbaudes spēles, no kurām divas tiks aizvadītas Latvijā - 31.jūlijā Valmierā ar Somijas valstsvienību un 5.augustā "Arēnā Rīga" ar Ukrainas komandu. Tāpat no 24. līdz 26.jūlijam valstsvienība piedalīsies starptautiskā turnīrā Turcijā.

Kā ziņots, piecas spēlētājas - Kristīne Vītola, Anete Šteinberga, Liene Priede, Sabīne Niedola un Linda Rubene - treneru redzeslokā ir no Latvijas U-20 valstsvienības. Viņas komandai varētu pievienoties pēc Eiropas čempionāta, kas no 15. līdz 25.jūlijam norisināsies Liepājā.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes:

Elīna Babkina, Anda Eibele, Zane Eglīte, Kristīne Kārkliņa, Santa Dreimane, Gunta Baško, Ieva Veinberga, Anete Horelika, Baiba Eglīte, Dita Krumberga, Liene Jansone, Aija Putniņa, Ieva Kubliņa, Aija Brumermene, Zane Tamane, Kristīne Vītola, Anete Šteinberga, Liene Priede, Sabīne Niedola un Linda Rubene.

LETA