Basketbols
2010. gada 30. jūlijs, 08:25

U-18 basketbolistes ar zaudējumu sāk Eiropas čempionātu

Jauns.lv

Latvijas U-18 izlases basketbolistes ceturtdien savā pirmajā spēlē Eiropas čempionātā Slovākijas pilsētā Popradā ar rezultātu 53:65 (14:24, 13:12, 13:16, 13:13) piekāpās Itālijas vienaudzēm.

Latvijas izlases labā Linda Pagrode guva 16 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Gunas Lagzdiņas rēķinā 11 punkti un septiņas bumbas zem groziem.

Mača sākums Latvijas basketbolistēm izvērtās neveiksmīgs - Itālijas izlase ātri ieguva dažu punktu pārsvaru, ko palielināja līdz desmit punktiem pēc pirmās ceturtdaļas. Otrajā ceturtdaļā izdevās atspēlēt tikai vienu punktu. Trešajā ceturtdaļā ritēja līdzvērtīga spēkošanās un Latvijas basketbolistēm neizdevās pietuvoties rezultātā. Arī noslēdzošajā ceturtdaļā pārākas bija pretinieces.

Vēl vienā C apakšgrupas spēlē ceturtdien Lietuva ar 62:55 uzvarēja Polijas basketbolistes.

Nākamo spēli Latvijas basketbolistes aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Lietuvu.

Pēc grupu turnīra trīs labākās C grupas komandas, ņemot līdzi apakšgrupu savstarpējo spēļu rezultātus, tiksies ar D grupas, kurā spēlē Čehija, Francija, Turcija un Ukraina, trijām spēcīgākajām vienībām. Savukārt ceturtajā vietā palikusī komanda ar pārējo apakšgrupu pastarītēm cīnīsies par vietas saglabāšanu A divīzijā.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā U-18 vecuma grupā Latvijas izlase ierindojās septītajā vietā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā Latvijas U-18 basketbolistes pārbaudes spēlē ar 76:51 pieveica Latvijas U-16 valstsvienību un pēc šī mača kļuva zināms U-18 izlases galīgais sastāvs dalībai Eiropas čempionātā. Pēc šī mača kā pēdējās no Latvijas U-18 izlases sastāva tika atskaitītas Lība Paula Berga un Arita Priedniece.

Kā ziņots, Latvijas U-18 valstsvienībai Eiropas čempionātā veselības problēmu dēļ nepalīdzēs Madara Laura un Ilze Teilāne.

Jau vēstīts, ka jūnija beigās Latvijas U-18 izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Krievijas U-17 valstsvienību, abās piedzīvojot zaudējumus. Pirmajā mačā Latvija zaudēja ar 54:70, bet otrajā mačā Latvijas basketbolistes piekāpās ar rezultātu 48:69.

Latvijas U-18 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā:

Ieva Eida, Dita Rozenberga, Anete Kiršteine, Agate Geka, Daiga Kuzmane, Kristiāna Štauere, Guna Lagzdiņa, Kristiāna Pumpure, Linda Pagrode, Sabīne Dukāte, Katrīna Epnere, Madara Saleniece.

LETA