Futbols
2010. gada 17. augusts, 23:07

Anelkam piespriesta 18 spēļu diskvalifikācija par skandālu Pasaules kausā

Jauns.lv

Francijas Futbola federācijas (FFF) disciplinārā komisija otrdien piesprieda 18 spēļu diskvalifikāciju valstsvienības uzbrucējam Nikolā Anelkam par viņa izraisīto skandālu šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Līdz ar to skaidrs, ka 31 gadus vecais Anglijas premjerlīgas kluba Londonas "Chelsea" uzbrucējs Francijas izlasē, visticamāk, vairs nekad nespēlēs.

Tikmēr Francijas izlases kapteinim Patrisam Evrā par Anelkas atbalstīšanu un nedošanos uz komandas treniņu piespriesta piecu maču diskvalifikācija, Franks Riberī par tādiem pašiem pārkāpumiem saņēma trīs spēļu diskvalifikāciju, bet Ēriks Abidāls un Žeremijs Tulalāns būs spiesti izlaist vienu maču Francijas izlasē.

Kā ziņots, Anelka tika padzīts no izlases Pasaules kausa izcīņas laikā pēc tam, kad komandas ģērbtuvē viņam izcēlās konflikts ar tā brīža izlases galveno treneri Raimonu Domenešu. Šāds lēmums tika pieņemts, jo Anelka rupjiem vārdiem apvainoja Domenešu. Pēc tam skandāli Francijas izlasē turpinājās un futbolisti pat atteicās trenēties.

Kā zināms, Francijas futbola izlase Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā palika pēdējā vietā savā apakšgrupā ar izcīnītu vienu punktu un tikai vieniem gūtiem vārtiem.

Jau ziņots, ka Francijas izlases jaunais galvenais treneris Lorāns Blāns gan cer, ka šie skandāli netraucēs viņa izlasei kvalificēties Eiropas čempionātam, kas norisināsies 2012. gadā.

Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) notikušo konfliktu dēļ Blāns nevienu no Francijas izlases futbolistiem, kas spēlēja Pasaules kausā, neiekļāva komandas sastāvā dalībai pārbaudes mačā ar Norvēģiju, kas notika 11.augustā. Šajā mačā Francija zaudēja ar rezultātu 1:2, bet Blānam tā bija pirmā spēle pie izlases stūres.

Kā ziņots, vēl pirms Pasaules kausa Riberī tika apsūdzēts par intīmām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu. Minhenes "Bayern" spēlētājs, kuram draud līdz pat trīs gadus ilgs cietumsods, ir atzinis, ka viņš maksāja par intīmām attiecībām Zahijai Deharai, bet viņš arī noliedz, ka būtu zinājis par viņas nepilngadību.

Bijušais Francijas futbola izlases aizsargs Blāns jūlija sākumā oficiāli kļuva par valstsvienības galveno treneri. 44 gadus vecais speciālists pēdējās trīs sezonas vadīja Bordo "Girondins" komandu un 2008/2009.gada sezonā ar to kļuva par Francijas čempionu. Blāns, kurš Francijas izlases sastāvā laukumā izgājis 97 reizes, jau pirms Pasaules kausa finālturnīra piekrita divu gadu līgumam ar FFF.

LETA