Basketbols
2010. gada 21. augusts, 18:35

Treniņa laikā samaņu zaudējis basketbolists, kuru vēlējās iegūt arī "VEF Rīga"

Jauns.lv

Basketbola treniņā ar sirdsdarbības problēmām saļimis šogad Alabamas Universitāti pabeigušais uzbrucējs Maikls Torenss, kurš nesen noslēdza līgumu ar slaveno Izraēlas komandu Telavivas "Maccabi".

Torenss aizvadīja savu kārtēju vasaras treniņu, kad viņš basketbola laukumā zaudēja samaņu un saļima. "Esmu šokā un ļoti sarūgtināts par notikušo ar Maiklu. Gribu, lai viņš un viņa ģimene zina, ka visi Maikla komandas biedri, treneri un visa universitāte ir kopā ar viņu šajā grūtajā brīdī un mēs lūdzam par viņa atveseļošanos," savu atbalstu izteicis Alabamas Universitātes komandas "Crimson Tide" treneris Entonijs Grants.

Iepriekš šovasar Torenss bija atklājis, ka 2009. gadā ārsti viņam konstatējuši palielinātu sirdi. Tiek uzskatīts, ka tieši šī iemesla dēļ basketbolistu šovasar neizvēlējās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā. Tajā pat laikā pats Torenss iepriekš bija teicis, ka universitātes ārsti nekad nav lieguši viņam spēlēt, atzīstot viņa veselības stāvokli par atbilstošu.

Pagājušā mēneša beigās Torenss noslēdza līgumu ar vienu no spēcīgākajiem Eiropas klubiem Telavivas "Maccabi", kurā plānoja pavadīt pirmo sezonu profesionālajā līmenī.

Kā sestdien savā "Twitter" kontā pavēstīja Latvijas kluba "VEF Rīga" viceprezidents basketbola jautājumos Valdis Valters, arī viņš visu vasaru sekojis līdzi Torensam un vēlējies piesaistīt vienībai, tomēr "Maccabi" piedāvājumu "VEF Rīga" nav varējis pārsolīt.

LETA