Latvijas izlases kapteinis Gorkšs pievienojas mūsu čempionvienībai "Liepāja"
Latvijas izlasē Gorkšs aizvadījis 77 spēles, gūstot piecus vārtus.
Futbols
2016. gada 5. jūlijs, 17:04

Latvijas izlases kapteinis Gorkšs pievienojas mūsu čempionvienībai "Liepāja"

Jauns.lv

Latvijas futbola valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs otrdien oficiāli pievienojies valsts čempionvienībai "Liepāja", kas gatavojas debijai UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līgumu abas puses noslēgušas līdz sezonas beigām.

Gorkšs pagājušo sezonu pavadīja Čehijas augstākās līgas klubā Prāgas "Dukla", kam pievienojās pēc pāris mēnešu līguma Grieķijas komandā Iraklijas "Ergotelis".

Jau iepriekš bija zināms, ka Gorkšam "Ergotelis" komandā palīdzēja iekārtoties pašreizējais "Liepājas" komandas prezidents Māris Verpakovskis, tāpēc bija liela iespējamība, ka laba ārzemju piedāvājuma nesaņemšanas gadījumā Gorkšs pirms Čempionu līgas turnīra papildinās tieši Kurzemes kluba rindas.

Liepājnieki pašlaik "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas kopvērtējumā ar 23 punktiem 13 spēlēs ieņem trešo vietu, bet UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmā spēle ar Austrijas vienību "Salzburg" tai gaidāma jau nākamajā nedēļā.

Jūnija beigās savu pēdējo spēli Liepājas komandā aizvadīja tās uzbrukuma līderis Dāvis Ikaunieks, kurš šosezon virslīgā izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem. Futbolists karjeru turpinās Čehijas augstākās līgas vienībā Jihlavas "Vysočina".

Savukārt pēdējās nedēļās Kurzemes komanda papildinājusi sastāvu ar aizsargiem Dino Kluku no Horvātijas un nigērieti Ubongu Frānsisu, kā arī Horvātijas pussargu Marko Brtanu.

Pirms spēlēšanas "Dukla" un "Ergotelis" vienībā Gorkšs kopš 2007.gada bija pārstāvējis tikai Anglijas komandas - Londonas "Queens Park Rangers" (QPR), "Reading", "Blackpool", Vulverhemptonas "Wanderers" un Kolčesteras "United".

Ar "Reading" un QPR vienībām viņš iekļuva Anglijas premjerlīgā, tomēr valsts spēcīgākajā līgā pie lielas teikšanas netika.

Karjeras sākuma posmā Gorkšs spēlēja Latvijas komandās "Auda" un "Ventspils", kā arī Zviedrijas vienībās Vekšes "Osters" un Sēderteljes "Assyriska".

Latvijas izlasē Gorkšs aizvadījis 77 spēles, gūstot piecus vārtus.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA