Citi sporta veidi
2010. gada 6. septembris, 12:28

Japāna šokēta par motosportista Tomizavas nāvi

Jauns.lv

Japānas mediji, kādreizējie sportisti un fani pirmdien piemin bojāgājušo motošosejas sportistu Šoju Tomizavu.

Kā ziņots, Tomizava svētdien piedzīvoja smagu kritienu pasaules motošosejas čempionāta 12.posmā - Sanmarīno "Grand Prix" - "Moto2" klasē.

"Nevar būt. 19 gadus veca cerība," teikts Tokijas laikrakstā "Chunichi Sports". "Viņš bija Japānas labākais braucējs, un nākotnē tika gaidīts daudz. Viņa nāve izsaukusi dziļas skumjas." Šī Tomizavam bija pirmā sezonā "Moto2" čempionātā, un Kataras posmā viņš spēja izcīnīt arī pirmo uzvaru.

Viņš ir pirmais mirušais sportists pasaules čempionātā motošosejā kopš 2003.gada aprīļa, kad 24 gadu vecumā savā mājas trasē gāja bojā "MotoGP" klases japāņu sportists Daidžiro Kato. "Viņš aizgāja pārāk agri. Viņam bija tikai 19 gadu," paziņojumā teica "Bridgestone" motoru sporta nodaļas vadītājs Hiroši Jasukava.

Fani līdzjūtību izsaka Tomizavas mājaslapā internetā. "Es nespēju tam noticēt. Esmu zaudējis vārdus," komentēja viens no faniem. "Jūtos skumji, pilns ar nožēlu un bēdām." Pēdējo ierakstu mājaslapā Tomizava bija veicis pēc sestdien notikušās kvalifikācijas. "Es startēšu no otrās rindas," viņš rakstīja. "Tā ir pozīcija, no kuras jābūt uzmanīgam, tomēr vēlos labas sacīkstes, tāpēc veiksmīgi jāstartē."

Jau ziņots, braucot ar lielu ātrumu, Tomizava līkumā krita un smagi sadūrās ar Aleksa de Angela un Skota Redinga motocikliem, kas abi viņam pārbrauca pāri. Angelis un Redings arī krita, bet viņi neguva nopietnas traumas. Pēc kritiena Tomizava ar ātrās palīdzības mašīnu tika nogādāts vietējā slimnīcā, jo viņa stāvoklis neesot atļāvis viņu transportēt ar helihopteru. Kā pavēstīja organizatori, sportistam bija smagas galvaskausa, krūškurvja un vēdera dobuma traumas.

Neskatoties uz televīzijas komentētāju protestiem, sacīkstes netika pārtrauktas un tajās uzvarēja spānis Tonijs Eliass.

Pirms Sanmarīno posma Tomizava ar 82 punktiem kopvērtējumā atradās septītajā vietā.

LETA