Šuplers: Mēs meklējām vārtu guvēju, taču mums tas neizdevās
2010. gada 9. septembris, 09:30

Šuplers: Mēs meklējām vārtu guvēju, taču mums tas neizdevās

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pirms KHL sezonas, kas komandai sāksies ceturtdien ar spēli Sanktpēterburgā pret SKA, cer, ka uzbrukumā atradīsies spēlētāji, kuri aizstās līdzšinējo komandas snaiperi Marselu Hosu.

"Mēs centīsmies panākt, lai tos vārtus un piespēles, ko iepriekšējās sezonās savāca Hosa, savā starpā sadalītu vairāki spēlētāji. Domāju, ka atradīsies puiši, kuri varēs to izdarīt un viņu [Hosu] aizstāt," pirms došanās uz pirmo izbraukuma tūri sacīja Šuplers.

Jau ziņots, ka starpsezonu laikā slovāku uzbrucējs Marcels Hosa, kurš abās pirmajās KHL sezonās bija Rīgas "Dinamo" labākais snaiperis, bet aizvadītajā čempionātā arī labākais vārtu guvējs visā KHL, noslēdza divu gadu līgumu ar Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars". Hosa izvēlējās krietni pievilcīgāku finansiālo piedāvājumu, ar kuru Latvijas klubs nevarēja konkurēt.

Šuplers atzina, ka pēc tam, kad kļuvis zināms, ka Hosa "Dinamo" vairs nespēlēs, kluba vadība meklējusi kādu citu izteiktu snaiperi. "Mēs meklējām tipisku vārtu guvēju, kas komandu pastiprinātu uzbrukumā, taču mums tas neizdevās. Tomēr komandā ir spēlētāji, kas jau sevi ir pierādījuši, un kuri var gūt vārtus," bilda treneris, gan nenosaucot konkrētus uzvārdus. Treneris uzsvēra, ka divu gadu laikā, kopš "Dinamo" spēlē KHL, vietējie spēlētāji ir progresējuši meistarībā un viņu līmenis ir pietiekoši augsts, lai sagādātu galvassāpes jebkuras komandas aizsardzībai.

Pārbaudes spēlēs pirms šīs sezonas sākuma atzīstamu rezultativitāti rādīja uzbrucēju virknējums Aleksandrs Ņiživijs, Marks Hartigans un Tomašs Surovijs. Hartigans "Dinamo" rindās atgriezies pēc gada pārtraukuma, bet pirmajā sezonā viņš KHL čempionātā guva 20 vārtus, kas bija otrs labākais rādītājs komandā. Ņiživijs ir viens no pieredzējušākajiem Latvijas hokejistiem, kamēr debitants Surovijs ir spēlējis NHL, bet pēdējos gados atzīstamu rezultativitāti demonstrējis Zviedrijas elites līgas klubos. Iepriekšējā sezonā Hosa regulārajā čempionātā guva 35 vārtus, bet pirmajā KHL sezonā viņš pretinieku vārtsargus pārspēja 22 reizes. Šuplers savam tautietim jaunajā komandā vēl izdošanos. "Vēlu viņam veiksmi, jo tā ir laba iespēja pierādīt savu varēšanu spēcīgā komandā. Lai viņam izdodas," piebilda slovāku treneris.

Rīgas "Dinamo" sezonu sāks ceturtdien Sanktpēterburgā pret SKA, bet izbraukuma tūri turpinās ar spēlēm Novokuzņeckā, Novosibirskā un Habarovskā. Pirmā spēle savu līdzjutēju priekšā "Arēnā Rīga" notiks 19. septembrī, kad Rīgā viesosies divkārtējie Gagarina kausa ieguvēji Kazaņas "Ak Bars".

BNS/Foto: LETA