Latvijas sieviešu basketbola izlase iekļauta trešajā izlozes grozā EČ finālturnīram
Basketbols
2010. gada 10. decembris, 11:32

Latvijas sieviešu basketbola izlase iekļauta trešajā izlozes grozā EČ finālturnīram

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase iekļauta trešajā grozā pirms 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu izlozes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trešajā grozā iekļautas arī Lietuva, Melnkalne un Izraēla, līdz ar to pret šīm komandām Latvijas izlase apakšgrupu turnīrā nespēlēs.

Pirmajā grozā iekļautas Francija, Krievija, Spānija un Baltkrievija. Šīs komandas izcīnīja pirmās četras vietas 2009. gada Eiropas čempionātā, kā arī piedalījās šī gada pasaules čempionātā.

Otrajā grozā būs šī gada pasaules čempionāta dalībnieces Grieķija un Čehija, 2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīra rīkotāja Polija un Turcijas valstsvienība, kurai bija labākā uzvaru un zaudējumu bilance kvalifikācijas turnīrā.

Savukārt ceturtajā grozā iekļautas Lielbritānija, Horvātija, Slovākija un papildu kvalifikācijas turnīra, kas risināsies nākamajā gadā, uzvarētājas.

2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu izloze risināsies sestdien plkst.17 pēc Latvijas laika Polijas pilsētā Lodzā.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta finālturnīrs nākamgad notiks no 18. jūnija līdz 3. jūlijam. Sekmīgākās Eiropas čempionāta komandas kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Kalifikācijas turnīrā Latvijas izlase spēlēja vienā apakšgrupā ar Izraēlu, Serbiju un Rumāniju. Apakšgrupas noslēgumā Latvijas, Izraēlas un Serbijas izlases izcīnīja pa četrām uzvarām, bet Rumānija zaudēja visās sešās spēlēs. No šīs apakšgrupas finālturnīram kvalificējās Latvija un Izraēla.

Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs ceturto reizi pēc kārtas.

LETA/Foto: LETA