Angļu futbola komentētājs atlaists par necieņas izrādīšanu sieviešu līnijtiesnesei
Futbols
2011. gada 26. janvāris, 17:43

Angļu futbola komentētājs atlaists par necieņas izrādīšanu sieviešu līnijtiesnesei

Jauns.lv

Pazīstamais Lielbritānijas televīzijas "Sky Sports" futbola komentētājs Endijs Grejs par tiešraidē izteiktām nepiedienīgām frāzēm mača līnijtiesnesei otrdien tika atlaists no darba.

Jau ziņojām, ka premjerlīgas pagājušās svētdienas mačā, kurā "Liverpool" ar 3:0 uzvarēja Vulverhemptonas "Wanderers" komandu, spēles komentētāji Grejs, kurš savulaik spēlējis Skotijas izlasē, un Ričards Kīss televīzijas kanāla "Sky Sports" tiešraidē izteica nepieņemas frāzes par sieviešu līnijtiesnesi.

Abi komentētāji, ņirgājoties par sievieti laukumā, apgalvoja, ka viņa noteikti nemaz nezina, kas ir aizmugure.

"Es varu garantēt, ka viņa laukumā darīs muļķības," tiešraidē teica Kīss. ""Liverpool" galvenais treneris Kenijs Delglišs pēc spēles varēs iet pasēdēt uz poda."

Savukārt Grejs, domādams, ka runā pie izslēgta mikrofona, izteicies vēl skarbāk: "Vai tu vari tam noticēt? Sieviete līnijtiesnese. Kā jau esmu teicis, sievietes vienkārši nezina aizmugures noteikumu."

Pamatojoties uz šo citiem Greja pārkāpumiem, "Sky Sports" pārtraukuši ar viņu līgumattiecības, kuru ietvaros Grejs gadā pelnīja 1,7 miljonus mārciņu (1,37 miljonus latu).

Grejs līdzīgus komentārus sniedzis arī pēcspēles sarunā ar citu "Sky Sports" komentētāju, kuram izteikts brīdinājums. Tikmēr Kīss personiski sakontaktējies ar minēto līnijtiesnesi un atvainojies par savu rīcību.

Kā jau ziņots, premjerlīgas līdervienības Mančestras "United" aizsargs Rio Ferdinands sociālajā vietnē "Twitter" izteica atbalstu tam, lai sievietes iesaistās futbola spēļu tiesāšanā.

"Es esmu par to, lai sievietes tiesā futbola mačus. Mūsu sporta veidā nevajadzētu būt diskriminācijai," raksta Ferdinands. "Vai kāds redzēja, ka viņa pieļāva kādas kļūdas? Viņa to darīja tikpat labi, cik vīrietis."

Greijs un Kīss ir bijuši vadošie "Sky Sports" futbola komentētāji kopš 1992.gada, kad kompānija ieguva tiesības pārraidīt premjerlīgas spēles.

Tāpat Greja balss ir labi pazīstama sporta datorspēļu cienītājiem. Viņa balss ir dzirdama kompānijas "Electronic Arts" ražotajā ikgadējā futbola datorspēlē "FIFA".

Premjerlīgas kopvērtējumā pirmajā pozīcijā ar 51 punktu 23 spēlēs ir Mančestras "United", kas par pieciem punktiem apsteidz Londonas "Arsenal" komandu. Trešajā pozīcijā ar 45 punktiem 24 spēlēs ir Mančestras "City" komanda, bet ceturtajā vietā ir Londonas "Chelsea" komanda, kas 23 spēlēs tikusi pie 41 punkta.

Endija Greja un Ričarda Kīsa komentāri.

LETA