Hokejs
2011. gada 14. februāris, 19:26

Latvijas hokejisti Eiropas jaunatnes olimpiādi sāk ar zaudējumu Krievijai

Jauns.lv

Latvijas U-17 izlases hokejisti pirmdien ar 2:7 zaudēja Krievijas vienaudžiem pirmajā spēlē Eiropas jaunatnes olimpiādes turnīrā, kas notiek Liberecā, Čehijā.

Vārtus Latvijas jauniešiem guva Rihards Bukarts un Roberts Lipsbergs, liecina rīkotāju informācija. Pēc pirmajām divām trešdaļām Krievija bija vadībā ar 3:1, taču pēdējā periodā piecās minūtēs krieviem izdevās Elvja Merzļikina sargātajos vārtos iemest vēl divas ripas un iegūt izšķirošu četru vārtu pārsvaru.

Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādē Latvijas hokejistu izlase piedalās pirmo reizi. Komandā ir iekļauti spēlētāji, kas dzimuši 1994. un 1995. gadā.

Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādes hokeja turnīrā piedalās sešas komandas - Somija, Krievija, Šveice, Čehija, Slovākija un Latvija. Otrdien Latvijas komandai būs jātiekas ar Šveici, un atkarībā no gūtajiem panākumiem pēdējā spēle turnīrā būs jāaizvada par noteiktu vietu.

Latvijas daiļslidotāja Alīna Fjodorova pēc pirmdien noslidotas īsās programmas Eiropas jaunatnes olimpiādē ieņem 5. vietu. Daiļslidotājas brīvo programmu slidos trešdien, kad arī kļūs zināmas medaļu ieguvējas.

Pārējās sacensībās Latvijas labākie jaunie olimpieši pirmdien bija patālu pēc līderiem. Slēpošanā 10 kilometros klasiskajā stilā Mārcis Jakovičs ieņēma 36.vietu, bet meitenēm 7,5 kilometru slēpojumā labākā no latvietēm bija 61.vietu ieguvusī Gerda Āboliņa. Kalnu slēpošanā milzu slalomā 44. vietu divu braucienu summā ieguva Katrīna Krūmiņa.

Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādes spēle:

Latvija-Krievija 2:7 (1:2, 0:1, 1:4)

BNS