Lukašenko Baltkrievijas hokejistu sniegumu sauc par pretīgu un kaunpilnu
Hokejs
2011. gada 5. maijs, 17:59

Lukašenko Baltkrievijas hokejistu sniegumu sauc par pretīgu un kaunpilnu

Jauns.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko uzskata par apkaunojošu hokeja valstsvienības startu pasaules čempionātā (PČ) Slovākijā, kur izlasei būs jācīnās atpalicēju grupā par vietas saglabāšanu elitē.

­­

Hokejs Baltkrievijas sportā līdz šim ir bijis priviliģētā stāvoklī, taču rezultāts ir apgriezti proporcionāls ieguldījumam, uzskata Lukašenko, kurš nereti dodas laukumā amatieru hokeja sacensībās.

"Tā krist kaunā nav pieļaujams," vērtējot hokeja izlases veikumu, Lukašenko teica sanāksmē valsts atbalstam sportam un fiziskajai kultūrai. "Šim sporta veidam [hokejam] mēs veltījām tik daudz uzmanības, ka vairāk pat neiedomāties. Bet viss iznāk otrādi – jo lielāka uzmanība, jo kaunpilnāks un pretīgāks sportistu sniegums," viņš sodījās.

Lukašenko aicināja sanāksmes dalībniekus par situāciju hokejā veikt attiecīgus secinājumus.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas, Latvijas, Slovēnijas un Austrijas izlases pēc neveiksmīga starta PČ pirmās kārtas grupas turnīrā sacensību turpinājumā pēc apļa izspēles noskaidros divas komandas, kam nākamgad būs jāpārceļas uz pakāpi zemāko I divīziju, lai dotu vietu Itālijai un Kazahstānai.

BNS/Foto: AFP/LETA