Latvijas hokeja izlasei labākais vairākums pasaules čempionātā
Hokejs
2011. gada 16. maijs, 12:55

Latvijas hokeja izlasei labākais vairākums pasaules čempionātā

Jauns.lv

Pēc pasaules hokeja čempionāta noslēguma Latvijas valstsvienība ir labākā vairākumu realizētāja starp visām čempionāta komandām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlases hokejisti pasaules čempionātā guva vārtus astoņos no 29 vairākumiem, realizējot 27,59% iespēju. Otrajā vietā šajā statistikas rādītājā ar 23,81% ierindojās čempioni somi, bet trešajā vietā ar 22,22% - Norvēģija.

Kā ziņots, Latvijas izlase pasaules čempionātā izcīnīja 13. vietu, bet par čempioniem pēc 16 gadu pārtraukuma kļuva Somija, kas svētdien finālspēlē ar 6:1 uzvarēja Zviedriju.

Rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā iekļuva četri pagājušā gada čempionvienības Čehijas spēlētāji. Pirmo vietu ieņēma Somijas izlases uzbrucējs Jarko Imonens, kurš deviņās spēlēs guva deviņus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, otrajā vietā ar astoņiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm ierindojās Patriks Berglunds no Zviedrijas izlases, bet trešais ar sešiem vārtiem un četrām piespēlēm palika čehs Tomašs Plekanecs. Tikmēr Miķelis Rēdlihs un Mārtiņš Cipulis rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēma attiecīgi 23. un 26. vietu. Rēdlihs sešās spēlēs guva vienus vārtus un izpildīja sešas rezultatīvas piespēles, bet Cipuļa kontā bija četri vārti un divas piespēles.

Labāko vārtu guvēju sarakstā Cipulis ieņēma dalītu astoto vietu, bet Rēdlihs ieņēma trešo pozīciju starp labākajiem piespēlētājiem. Turklāt labāko piespēlētāju sarakstā septīto vietu dala cits latvietis Andris Džeriņš, kurš turnīrā tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr starp visiem turnīra aizsargiem rezultativitātes rādītājos pirmo vietu ieņēma zviedrs Dāvids Petrašeks, kurš guva divus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. No Latvijas izlases aizsargiem Kristaps Sotnieks ar četrām rezultatīvām piespēlēm ieņēma 15. vietu, bet viņam ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli uzreiz seko Georgijs Pujacs.

Vārtsargu konkurencē pirmo vietu ieņēma soms Petri Vehanens, kurš deviņās spēlē ielaida 1,24 ripas un atvairīja 95,43% metienu. Savukārt Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis sešos mačos vidēji zaudēja 3,24 vārtus un atvairīja 90,50% pretinieku metienu, ieņemot 13. vietu.

Tikmēr iemetienos pirmo vietu ar 70% uzvarētu iemetienu ieņēma slovāks Pavols Demitra, bet Latvijas izlases uzbrucējs Ģirts Ankipāns ar 63,64% uzvarētu iemetienu ieņēma ceturto vietu. Savukārt Herberts Vasiļjevs ar 58,78% atrodas 12. pozīcijā.

Savukārt Pujacs ar 33 soda minūtēm dala pirmo vietu rupjāko spēlētāju sarakstā ar austrieti Filipu Lakošu. Savukārt Latvijas izlase ar 109 soda minūtēm starp visām čempionāta komandām ieņēma otro vietu, atpaliekot tikai no Krievijas, kas tika pie 115 soda minūtēm.

Skaitliskajā mazākumā Latvijas valstsvienība savus vārtus neskartus nosargāja 77,78 procentos gadījumu, šajā rādītājā paliekot 12. vietā.

Aizsargs Artūrs Kulda trijos mačos, kuros piedalījās, vidēji laukumā pavadīja 21 minūti un septiņas sekundes, kas bija lielākais spēles laiks Latvijas valstsvienībā. Vēl vairāk par 20 minūtēm spēlēja arī citi aizsargi - Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs un Pujacs, kā arī uzbrucējs Vasiļjevs.

Tikmēr kā vienu no neveiksmīgākajiem hokejistiem Latvijas izlasē var minēt Lauri Dārziņu, kurš trijos mačos, kuros piedalījās, tika pie negatīva lietderības koeficienta -3. Savukārt pieci citi hokejisti nopelnīja koeficientus +2. Visvairāk metienus - 22 - pa pretinieku vārtiem izdarīja Cipulis.

Latvijas valstsvienības spēles vidēji apmeklēja 7308 skatītāji, kas ir astotais labākais rādītājs. Pirmajā vietā šajā statistikas rādītājā atrodas čempionāta saimniece Slovākija (vidēji 9301 skatītājs), otrajā vietā ir Čehija (9283 skatītāji), bet trešā ir Krievija (9234 skatītāji).

Kā ziņots, šī gada pasaules čempionāta pirmajā posmā Latvija cīnījās D apakšgrupā, kur pirmajā mačā ar 2:4 zaudēja pagājušā gada spēcīgākajai komandai Čehijai, otrajā spēlē ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Somijai, bet izšķirošajā cīņā par iekļūšanu otrajā posmā ar 2:3 pēcspēles metienos zaudēja Dānijai. Savukārt otrajā posmā, gandarījuma turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, cīnoties G grupā, Latvija ar 2:5 zaudēja Slovēnijai, ar 6:3 pārliecinoši uzvarēja Baltkrieviju, bet pēdējā un izšķirošajā spēlē ar 4:1 pārspēja Austriju.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA