Basketbols
2011. gada 2. jūnijs, 07:31

No sieviešu basketbola izlases atskaitītas Veinberga un Krastiņa

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks trešdien pēc vakara treniņa paziņoja, ka gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram neturpinās Ieva Krastiņa un Ieva Veinberga, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Līdz ar to Eiropas čempionātam turpina gatavoties 15 spēlētājas - Gunta Baško, Elīna Babkina, Kristīne Kārkliņa, Zane Eglīte, Anete Klintsone, Liene Priede, Santa Dreimane, Zane Jākobsone, Sabīne Niedola, Aija Putniņa, Ieva Kubliņa, Karlīne Nīmane, Kristīne Vītola, Liene Jansone un Zane Tamane.

Zanei Eglītei gan vēl rit rehabilitācijas process, un viņa pagaidām trenējas individuālā režīmā.

Kā ziņots, pirmās no izlases pagājušajā nedēļā tika atskaitītas Elīna Dillone un Lauma Reķe.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienībai atkal nepalīdzēs Anete Jēkabsone-Žogota, kura šovasar vēlas atpūsties no basketbola. Tāpat Eiropas čempionātā nespēlēs arī Aija Brumermane, kurai uzreiz pēc klubu sezonas tika veikta operācija.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas izlase piedalījās pārbaudes turnīrā Čehijā. Pirmajā mačā Latvija ar 69:71 piekāpās Krievijai, otrajā spēlē ar 64:77 zaudēja mājiniecēm, bet trešajā cīņā latvietes ar 60:59 pagarinājumā pieveica Poliju, tiekot pie pirmās uzvaras līdz šim aizvadītajās sešās pārbaudes spēlēs šajā vasarā. Nākamās pārbaudes spēles Latvijas izlase aizvadīs ar Lietuvas valstsvienību (4. jūnijā Panevēžā, 5. jūnijā Rīgā), bet no 9. līdz 11. jūnijam turnīrā Rīgā pretī būs Lielbritānijas un Slovākijas vienības.

Kā ziņots, Polijā paredzētajā Eiropas čempionāta grupas turnīrā Katovicē no 18. līdz 20.jūnijam Latvijas komanda spēlēs ar Grieķijas, Francijas un Horvātijas izlasēm. Otrajam posmam kvalificēsies trīs pirmo vietu ieguvējas.

LETA