Citi sporta veidi
2011. gada 27. augusts, 03:42

Ventspils un Liepāja kopīgi cer rīkot Latvijas III olimpiādi 2012.gadā

Jauns.lv

Ventspils dome piektdien pieņēmusi lēmumu sadarboties ar Liepāju un kopīgi iesniegt pieteikumu Latvijas III olimpiādes rīkošanai 2012.gadā, aģentūrai BNS pavēstīja Ventspils dome.

Abu pilsētu pašvaldības sadarbosies, iesniedzot pieteikumu konkursa "Par tiesībām rīkot Latvijas III olimpiādi 2012.gadā" otrajā kārtā vairākos sporta veidos – riteņbraukšanā, BMX, taekvando, pludmales volejbolā, volejbolā, svarcelšanā, ložu šaušanā un sporta vingrošanā.

Plānots, ka finansējumu Latvijas III olimpiādes sacensību organizēšanai nodrošinās Latvijas Olimpiskā komiteja.

Pašvaldība uzsver, ka, apvienojot Liepājas un Ventspils pilsētu pieredzi plaša mēroga sporta pasākumu rīkošanā, kā arī finanšu resursu piesaistē, kopīgiem spēkiem būs iespējams nodrošināt kvalitatīvu Latvijas III olimpiādes norisi 2012.gadā.

Latvijas olimpiāde uzskatāma par augstākā līmeņa sporta sarīkojumu Latvijā, un piedalīties un gūt tajās sportiskus sasniegumus ir ikviena sportista augstākais mērķis. Plānots, ka 2012.gadā Latvijas olimpiādē piedalīsies vairāk nekā 3000 sportistu, to vidū aptuveni 600 dalībnieku no Ventspils.

Latvijas olimpiāde notiek reizi četros gados. Abas iepriekšējās Latvijas olimpiādes 2004. un 2008.gadā notika Ventspilī. Arī 2012.gadā Latvijas III olimpiāde iecerēta kā valsts plašākais sporta pasākums, īstenojot olimpiskās kustības mērķus – ar sporta palīdzību veicināt veselas, harmoniskas, garīgi un tikumiski attīstītas personības veidošanos, ar sporta palīdzību izglītot jaunatni draudzības un savstarpējās sapratnes garā, kā arī popularizēt olimpiskas vērtības un ideālus.

BNS