Basketbols
2011. gada 3. septembris, 00:07

Pārkers un Francija apspēlē Novicki un Vāciju

Jauns.lv

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta B grupas, kurā spēlē arī Latvija, trešās kārtas cīņā piektdien Francijas izlase ar rezultātu 76:65 (12:16, 17:12, 29:12, 18:25) pieveica Vācijas valstsvienību.

Francijas izlase vadību pārņēma pirmā puslaika galotnē, bet cīņas turpinājumā pakāpeniski palielināja pārsvaru un izcīnīja uzvaru.

Uzvarētājiem šajā mačā 32 punktus guva Tonijs Pārkers, bet Nikolā Batums tika pie 14 punktiem. Tikmēr Vācijas komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Dirks Novickis, kamēr Heiko Šafarciks izcēlās ar 12 punktiem.

B grupas, kas spēlē Šauļos, citās trešās kārtas spēlēs piektdien Latvija ar 62:71 zaudēja Itālijai, bet Serbijas izlase ar 89:80 pieveica Izraēlas basketbolistus.

Pašlaik B grupā pēc trim kārtām Serbijai un Francijai ir pa trijām uzvarām, Vācijas izlase tikusi pie diviem panākumiem, Itālijai ir viens panākums, bet Latvija un Izraēla cīnās bez panākumiem.

Savukārt A grupas, kas spēlē Panevēžā, trešās kārtas spēlē mājinieki lietuvieši sīvā cīņā ar 75:68 (19:17, 13:18, 19:14, 24:19) pieveica Turcijas izlasi.

Vēl minūti pirms mača pamatlaika beigām Turcija zaudēja tikai ar 68:69, taču atlikušajā laikā lietuvieši guva sešus punktus pēc kārtas un izcīnīja smagu uzvaru.

Lietuvas izlases labā 12 punktus guva Darjus Songaila, bet pa 11 punktiem iekrāja Rimants Kaukēns un Sims Jasaitis. Savukārt zaudētājiem ar 20 punktiem izcēlās Ersans Iljasova, bet Emers Asiks guva 11 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Pārējās A grupas trešās kārtas spēlēs piektdien pašreizējā Eiropas čempionvienība Spānija ar 86:69 samērā pārliecinoši pieveica Lielbritāniju, bet Polija ar 81:73 uzvarēja Portugāles izlasi.

Arī šajā grupā divām komandām - Lietuvai un Spānijai - ir pa divām uzvarām, Turcijas izlase tikusi pie diviem panākumiem, Polijai ir viens panākums, bet Lielbritānija un Portugāle cīnās bez uzvarām.

Savukārt C un D grupu komandām piektdien bija brīvdiena.

C grupā Alītā sacenšas Melnkalne, Maķedonija, Grieķija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija, kā arī Somija, bet Klaipēdā cīnās Beļģija, Gruzija, Slovēnija, Bulgārija, Krievija un Ukraina, bet D apakšgrupā Klaipēdā cīnās Beļģija, Gruzija, Slovēnija, Bulgārija, Krievija un Ukraina.

Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tā pa trim spēcīgākajām valstsvienībām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas tiks sadalītas divos sešiniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Otrajā posmā savā starpā spēlēs Šauļu un Panevēžas apakšgrupu komandas, kā arī Alītas un Klaipēdas vienības.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18. septembrim.

LETA