Citi sporta veidi
2011. gada 10. septembris, 18:19

Siguldas bobsleja un kamaniņu trases aprīkojuma uzlabošanai lūdz 50 tūkstošus latu

Jauns.lv

Valdība otrdien lems par 50 tūkstošu latu piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Siguldas bobsleja un kamaniņu trases starta iekārtas iegādei un laika ņemšanas iekārtas renovācijai, lai varētu nodrošināt Pasaules čempionāta kamaniņu sportā rīkošanu Siguldā 2015. gadā, liecina sēdes darba kārtība.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norāda, ka kamaniņu sporta komandu sacensības saskaņā ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu programmā ir iekļautas kamaniņu sporta komandu (stafetes) sacensības, līdz ar ko visām bobsleja un kamaniņu trasēm, kurās tiek rīkotas Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas organizētas starptautiskas sporta sacensības kamaniņu sportā, jābūt atbilstošam tehniskajam aprīkojumam, lai nodrošinātu stafetes sacensību norisi.

Siguldas kamaniņu trasē, kas ir Austrumeiropā vienīgā šim mērķim paredzētā celtne, notiek ne tikai Kamaniņu sporta federācijas organizētie Pasaules kausa posmi kamaniņu sportā, bet arī regulāri Latvijas un citu valstu sportistu treniņi. Pašlaik šajā trasē ir izveidota mākslīgā starta estakāde, taču nav atbilstošs tehniskais aprīkojums – stafetes iekārta. To nenodrošinot, Siguldas trase izkritīs no starptautisko sacensību aprites, kā arī Latvija var zaudēt iegūtās tiesības 2015.gadā organizēt Pasaules čempionātu kamaniņu sportā, norāda IZM.

Veicot stafetes iekārtas uzstādīšanu Siguldas trasē, vienlaikus jārenovē esošās laika ņemšanas iekārtas, uzstādot jaunus starta un finiša displejus, datortehniku un programmas, lai tehniski pielāgotu uzstādīto stafetes iekārtu, kā arī atbilstoši mūsdienu prasībām nodrošinātu laika ņemšanas iekārtas darbību un rezultātu atspoguļojumu.

Lai gan kopējās nepieciešamās investīcijas Siguldas trasei, lai nodrošinātu starptautisko prasību izpildi attiecībā uz stafetes sacensību norisi un laika ņemšanas iekārtām, sasniedz gandrīz 100 tūkstošus latu, atbalstu tehniskā aprīkojuma iegādei sniedz arī SOK un Kamaniņu sporta federācijas sadarbības partneris – Šveices kompānija "Swiss Timing", līdz ar to nepieciešamais līdzfinansējums no Siguldas trases puses ir 50 tūkstoši latu.

Lai saņemtu maksimālo iespējamo līdzfinansējuma apmēru no starptautiskajiem sadarbības partneriem, kā arī nodrošinātu Siguldas trases atbilstību starptautiskajām prasībām līdz 2011./2012.gada kamaniņu sporta sacensību sezonas sākumam, iekārtu un aprīkojuma pasūtījums jāveic iespējami drīzā laikā, piebilst IZM.

LETA