2011. gada 20. septembris, 16:11

MHL jaunākajam hokejistam Bukartam piespēle un realizēts "bullītis"

Jauns.lv

Ar rezultatīvu piespēli un realizētu pēcspēles metienu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē otrdien izcēlās jaunais latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts, tomēr viņa un Aleksandra Galkina pārstāvētā Stupino "Kapitan" komanda ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) izbraukumā zaudēja Habarovskas "Amurskije tigri" vienībai.

Bukarts pirmās trešdaļas pēdējā minūtē palīdzēja savai komandai panākt neizšķirtu 1:1.

Tāpat latvietis piedalījās arī pēcspēles metienu sērijā, tajā brīdī panākot neizšķirtu 1:1, tomēr vēlāk "Amurskije tigri" uzvarēja sērijā ar 2:1. Bukarts pa vārtiem meta četras reizes, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +1. Savukārt Galkins mačā nopelnīja divas soda minūtes. Latvijas aizsargs izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Piecās spēlēs MHL čempionātā Bukarts tagad izcēlies ar vieniem vārtiem un trijām rezultatīvām piespēlēm. Zīmīgi, ka Bukarts ir jaunākais spēlētājs šīs sezonas MHL turnīrā, jo dzimis 1995. gada 31.decembrī, bet 1996. gadā dzimuši spēlētāji šosezon sacensībās nedrīkst spēlēt.

MHL Rietumu konferences Centra divīzijas kopvērtējumā pašlaik "Kapitan" ar pieciem punktiem sešās spēlēs ieņem priekšpēdējo, septīto, vietu, apsteidzot vienīgi Latvijas uzbrucēja Artjoma Dašutina pārstāvēto Balašihas MVD komandu, kuras kontā ir četri punkti piecās cīņās.

Šosezon MHL A divīzijā spēlē 32 komandas, katrai no tām aizvadot pa 60 spēlēm. Čempionātā otro sezonu aizvada arī Latvijas komanda "Rīga".

Tāpat izveidota arī MHL B divīzija, kurā spēlēs Latvijas komandas "Rīga Juniors" un "Prizma/Rīga".

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

LETA