Futbols
2011. gada 18. oktobris, 15:07

Anglijas futbola klubu īpašnieki vēlas slēgto premjerlīgas čempionātu

Jauns.lv

Anglijas futbola čempionāta reglaments, kas darbojas jau kopš 1880. gada, drīzumā varētu tikt izmainīts, jo Anglijas klubu ārzemju īpašnieki vēlas, lai premjerlīgas čempionāts būtu slēgts.

Tādā veidā komandas nesekmīga snieguma dēļ nodrošinātos pret izkrišanu no augstākās divīzijas.

"Ir vairāki Anglijas klubu ārzemju īpašnieki, kas vēlas, lai premjerlīgas čempionāts būtu slēgts un komandām nebūtu jāizkrīt uz otro spēcīgāko līgu - "Championship". Ja viņiem pievienosies vēl kādi 4-5 cilvēki, tad tas reāli var notikt," izteicās Anglijas Treneru asociācijas izpilddirektors. "Tomēr ceru, ka nekas tāds nenotiks."

Kopumā premjerlīgas čempionātā spēlē 20 vienības. Šobrīd pusei no turnīrā spēlējošajām komandām ir ārzemju īpašnieki, tostarp abām Mančestras komandām "United" un "City", kā arī Londonas "Chelsea".

Lai pieņemtu tik radikālus soļus un izmainītu premjerlīgas čempionāta reglamentu, nepieciešama tikai 14 klubu piekrišana.

Šobrīd premjerlīgas čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā ar 22 punktiem astoņās spēlēs ieņem Mančestras "City", bet tai ar 20 punktiem seko otra Mančestras komanda "United". Savukārt "Chelsea" ar 19 punktiem ieņem trešo vietu.

LETA