Citi sporta veidi
2011. gada 22. oktobris, 00:22

Latvijas telpu futbola izlase pasaules čempionāta kvalifikācijā sagrauj arī Sanmarīno

Jauns.lv

Latvijas telpu futbola izlase Jelgavā notiekošā 2012.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtas otrajā mačā piektdien ar rezultātu 9:1 (2:1) pārliecinoši pieveica Sanmarīno valstsvienību.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Sergejs Nagibins, Artjoms Koļesņikovs un Aleksandrs Žukovs, bet pa reizei precīzi bija Vadims Atamaņukovs, Andrejs Šustrovs un Vadims Ļašenko.

Otrajā pirmās kārtas spēlē Anglija ar 3:2 (2:2) pārspēja Kipru.

Kā ziņots, pirmajās spēlēs ceturtdien Latvija ar 7:1 pieveica Anglijas izlasi, bet Kipra ar 3:1 pārspēja Sanmarīno.

Līdz ar to pēdējā turnīra mačā, kurā Latvijas izlase svētdien spēkosies ar Kipras valstsvienību, tai uzvarai grupā pietiks arī ar neizšķirtu.

Lai iekļūtu pamatturnīrā, Latvijai jāizcīna uzvara grupā vai arī jāiekļūst starp divām labākajām otro vietu ieguvējām starp visām priekšsacīkšu turnīra apakšgrupām.

Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs valstsvienības sastāvā iekļāvis abu vadošo Latvijas telpu futbola klubu - "Nikars" un "Raba" - spēlētājus, kā arī trīs leģionārus, kuri karjeru turpina Kipras telpu futbola čempionātā.

2012.gada pasaules čempionāta telpu futbolā Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrā kopumā piedalīsies 41 valstsvienība. Kvalifikācijas turnīra sistēma paredz priekšsacīkšu turnīru, pamatturnīru un izslēgšanas spēļu kārtu. Pasaules čempionāta finālturnīrā, kas no 2. līdz 18.novembrim notiks Taizemē, iekļūs septiņas Eiropas spēcīgākās valstsvienības.

Pamatturnīrā iekļuvušās un izliktās komandas tiks sadalītas septiņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājiem un otro vietu ieguvējiem būs iespēja 2012.gada pavasarī izslēgšanas spēļu kārtā cīnīties par ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīrā:

vārtsargi - Aigars Bondars ("Raba"), Dmitrijs Dobrovoļskis ("Nikars");

spēlētāji - Vadims Atamaņukovs, Igors Dacko, Oļegs Matvejevs, Oļegs Ļašenko, Aleksandrs Žukovs, Andrejs Šustrovs (visi - "Nikars"), Dmitrijs Zabarovskis, Maksims Seņs, Dmitrijs Jakovļevs (visi - "Raba"), Andrejs Aleksejevs (Nikosijas "Omonia", Kipra), Sergejs Nagibins, Artjoms Koļesņikovs (abi - "City Futsal", Kipra).

LETA