Basketbols
2011. gada 10. decembris, 19:30

Jēkabsone-Žogota gūst 16 punktus Krievijas čempionāta spēlē

Jauns.lv

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota sestdien guva 16 punktus Krievijas čempionāta mačā, palīdzot valsts čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK ar rezultātu 85:58 (18:14, 29:15, 25:15, 13:14) savā laukumā pārliecinoši pieveikt Orenburgas "Nadežda" komandu.

Jēkabsone-Žogota spēlēja 26 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, divus no trijiem tālmetieniem un abus soda metienus.

Vēl latviete izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes.

Rezultatīvāk par latvieti UGMK komandā nospēlēja vienīgi Marija Stepanova, kura guva 18 punktus un izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas. Tikmēr zaudētājām ar 11 punktiem izcēlās Natālija Žedika.

Šī UGMK komandai bija septītā pārliecinošā uzvara septiņās aizvadītajās Krievijas čempionāta spēlēs, kas tai kopvērtējumā šobrīd dod pirmo vietu. Tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī otrajā vietā esošajai Vidnojes "Sparta&K" vienībai.

Savukārt "Nadežda" ar četriem panākumiem septiņās spēlēs šobrīd ieņem ceturto vietu.

Jau vēstīts, ka UGMK komandu šajā sezonā vada Lietuvas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Aļģirds Paulausks. Pirms tam to kopš 2009.gada trenēja latviešu speciālists Gundars Vētra, ne tikai trīs reizes pēc kārtas triumfējot vietējā čempionātā, bet arī trīs reizes uzvarot Krievijas kausa izcīņas turnīrā. Tomēr vienībai tā arī neizdevās uzvarēt FIBA Eirolīgas sacensībās.

LETA