Dāvis Bertāns šosezon "Spurs" sastāvā vēlas spēlēt ap 10-15 minūtēm
Dāvis Bertāns vismaz sākumā apzinās, ka pie ilga spēles laika šosezon varētu netikt.
Basketbols
2016. gada 29. augusts, 14:58

Dāvis Bertāns šosezon "Spurs" sastāvā vēlas spēlēt ap 10-15 minūtēm

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns līdz sezonas beigām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas rindās Sanantonio "Spurs" vēlētos izcīnīt 10-15 minūtes spēles laika, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" pastāstīja Bertāns.

Bertāns vienošanos ar Sanantonio vienību panāca jūlijā. Kaut līguma detaļas klubs neatklāj, iepriekš medijos izskanēja informācija, ka Bertāns panācis vienošanos uz diviem gadiem par diviem miljoniem ASV dolāru (1,78 miljoniem eiro).

"Soltleiksitijā ar aģentu runājām un izvērtējām variantus. Trīs gadu līgumā trešais gads būtu komandas opcija, kas teorētiski neko nemainītu. Pēc diviem gadiem tik un tā būs iespēja pārslēgt līgumu vai sliktākajā gadījumā pāriet uz citu komandu," līguma slēgšanas detaļas komentē basketbolists.

Bertāns NBA spēlēs spēka uzbrucēja pozīcijā, kur viņam būs iespēja konkurēt ar Lamarkusu Oldridžu.

"Necelšu nekādas gaismas pilis, bet līdz sezonas beigām savas 10-15 minūtes vēlētos izcīnīt. Ja izdotos būt stabilam rotācijas spēlētājam, tad būtu patiesi laimīgs. Mans spēles stils ir metiens kā pirmais uzbrukuma ierocis, tādēļ ņemot vērā NBA basketbola stilu, es varētu dabūt daudz brīvu metienu no tālās distances," teica Bertāns.

Kā pozitīvu lietu latvietis uzsver to, ka "Spurs" mēdz atpūtināt komandas līderus, tādējādi dodot iespēju arī citiem spēlētājiem.

"Ja būs skaidrs, ka komanda regulāro sezonu pabeigs otrajā vietā savā konferencē, tad var sanākt tā, ka pēdējās spēlēs tiek atpūtināti līderi. "Spurs" diezgan bieži atpūtina spēlētājus, tādēļ vienu spēli var vispār nenospēlēt, bet nākamo sākt sākumsastāvā un spēlēt 30 minūtes," secināja Bertāns.

Šovasar Bertāns nolēma atteikties no kandidēšanas Latvijas valstsvienībā, kas jūlijā Belgradā aizvadīja Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Tiesa, ceļazīmi uz Olimpiādi komanda tā arī neieguva.

"Lēmums bija visnotaļ praktisku apsvērumu vadīts. Atrodoties Sanantonio, kaut arī skatoties treniņus un pēc tam piedaloties NBA Vasaras līgā, varēju pirms gaidāmās sezonas izdarīt vairāk. Pēc tam nākotnē būs vieglāk. Tas attiecas arī uz Latvijas izlasi. "Spurs" ieteica nespēlēt. Lēmums bija jāpieņem pašam, kas nebija viegli. Vēl sezonas laikā, kad Bambergā spēlēju pret Jāni Strēlnieku, biju pārliecināts, ka spēlēšu izlasē. Skaļi to neteicu, jo esmu jau apdedzinājies, pirms laika kaut ko pasakot," pastāstīja Bertāns.

Spānijas augstākajā līgā (ACB) Vitorijas "Laboral Kutxa" sastāvā Bertāns iepriekšējā sezonā 22 mačos vidēji iemeta 8,5 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu. Savukārt ULEB Eirolīgā viņa rēķinā 15 mačos caurmērā 7,9 punkti un 1,9 atlēkušās bumbas.

Savas karjeras laikā Bertāns divreiz atgriezies laukumā pēc ceļgalu krustenisko saišu pārraušanas, turklāt abos gadījumos viņš ārstējās tieši pie "Spurs" speciālistiem.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kuram uz latvieti pieder tiesības. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA, bet pašlaik jau viņu skaits izaudzis līdz četriem.

Profesionālo karjeru Bertāns sāka Latvijā, bet 2010.gadā viņš devās uz ārzemēm, pievienojoties pazīstamajam Slovēnijas klubam Ļubļanas "Union Olimpija", bet 2012.gada sākumā viņš pārcēlās uz Serbijas galvaspilsētas vienību Belgradas "Partizan". Savukārt 2014.gadā latvietis vienojās par trīs gadu līgumu ar "Laboral Kutxa".

"Spurs" ir viens no šī gadsimta spēcīgākajiem NBA klubiem, bet par līgas čempionu tam izdevies kļūt piecas reizes - 1999., 2003., 2005., 2007. un 2014.gadā. Sanantonio vienība izslēgšanas turnīru sasniegusi jau 19 gadus pēc kārtas, bet par šīs komandas treneri kopš 1996.gada strādā Gregs Popovičs, kurš drīzumā pārņems arī ASV valstsvienības grožus.

Iepriekšējā sezonā "Spurs" cieta neveiksmi Rietumu konferences pusfinālā, kad sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 piekāpās Oklahomasitijas "Thunder".

LETA/Foto: EPA/LETA