Tamane centīsies iekļūt WNBA komandā Fīniksas "Mercury"
Basketbols
2012. gada 9. aprīlis, 13:12

Tamane centīsies iekļūt WNBA komandā Fīniksas "Mercury"

Jauns.lv

Latviete Zane Tamane šajā pavasarī dosies uz Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Fīniksas "Mercury" treniņnometni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tamane līgumu ar divkārtējo WNBA čempionvienību noslēgusi uz treniņnometnes laiku, kas sāksies 29.aprīlī. Tās ietvaros tai 8.maijā arī paredzēta pārbaudes spēle ar Japānas valstsvienību, vēsta "Sporta Avīze".

2006.gadā Tamane kļuva par pirmo latvieti, kas spēlējusi WNBA, kad pēc augstskolas absolvēšanas aizvadīja 16 spēles Vašingtonas "Mystics" vienības sastāvā.

Savukārt turpmākajos gados centra spēlētāja vasaras allaž veltījusi Latvijas izlasei.

"Aprīļa beigās braukšu uz "Mercury" treniņnometni," izteicās Tamane. "Esmu par to runājusi ar Latvijas izlases vadību. Atkarībā no tā, kā man veiksies nometnē, redzēšu, vai šovasar varēšu palīdzēt valstsvienībai. Vadība saprata manu situāciju un novēlēja veiksmi."

Izmēģināt spēkus "Mercury "komandā Tamanei ieteikusi austrāliete Penija Teilore, kas šajā ziemā kopā ar latvieti spēlē Turcijas čempionāta komandā Stambulas "Fenerbahce".

"Teilore labi izteicās par manu darbu treniņos un teica, lai vēlreiz pamēģinu uzspēlēt WNBA, jo kopš pēdējās reizes, kad tur biju, esmu augusi gan kā spēlētāja, gan kā personība," atklāja Tamane. "Viņas pārstāvētajā komandā "Mercury" tieši bija brīva vieta centra pozīcijā. Nolēmu, kāpēc gan nepamēģināt?"

Šosezon "Fenerbahce" komandā spēlēja arī vēl viena latviete Elīna Babkina. Vienība pašlaik sacenšas Turcijas čempionāta pusfinālā, kurā sērijā līdz trijām uzvarām atrodas vadībā ar 2-0 pret "Mersin Bsb" vienību.

Tomēr Babkinai sezona jau ir noslēgusies, jo viņa nav iekļauta "Fenerbahce" pieteikumā dalībai vietējā čempionātā.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Babkina kļuva par trešo latvieti, kura draftēta WNBA. Viņu trešajā kārtā ar 29.numuru izvēlējās Losandželosas "Sparks" komanda, tomēr pērn viņa tai nepievienojās, izlemjot palīdzēt Latvijas valstsvienībai.

Pirms tam 2004.gadā Indiānas "Fever" komanda drafta trešajā kārtā ar kopējo 31.numuru izvēlējās Ievu Kubliņu, bet 2006.gada draftā Detroitas "Shock" trešajā kārtā ar 35.numuru draftēja Tamani.

Vēl divas Latvijas basketbolistes iepriekš uz WNBA devušās, netiekot iekļautas drafta pieteikumā.

2006.gadā Ņujorkas "Liberty" komanda parakstīja treniņnometnes līgumu ar Lieni Jansoni, kura līgā tā arī nav spēlējusi, bet 2009.gadā vienošanos no Konektikutas "Sun" vienību panāca Anete Jēkabsone-Žogota, nospēlējot divas sezonas.

LETA/Foto: Evija Trifanova /LETA