Čikāgas "Bulls" uzvar NBA regulārajā čempionātā; zināmi izslēgšanas spēļu pāri
Basketbols
2012. gada 27. aprīlis, 11:27

Čikāgas "Bulls" uzvar NBA regulārajā čempionātā; zināmi izslēgšanas spēļu pāri

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā ceturtdien uzvarēja Čikāgas "Bulls" komanda.

Regulārā čempionāta pēdējā mačā "Bulls", nespēlējot vienības līderim Derikam Rouzam, savā laukumā ar 107:75 (26:25, 32:20, 22:17, 27:13) pārliecinoši uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers".

Šajā mačā uzvarētājiem rezultatīvākais ar 25 gūtajiem punktiem bija Džejs Lūkass, bet Žoakims Noā izcēlās ar 13 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Tikmēr "Cavaliers" komandas labā Tristans Tomsons guva 13 punktus un izcīnīja 12 bumbas zem groziem.

"Bulls" regulārajā čempionātā izcīnīja 50 uzvaras 66 spēlēs, ieņemot pirmo vietu ne tikai Austrumu konferencē, bet arī visā līgā.

Līdz ar to "Bulls" basketbolisti garantēja sava laukuma priekšrocības visa izslēgšanas spēļu turnīra laikā.

Savukārt "Cavaliers" ar 21 panākumu ierindojās 13.pozīcijā Austrumu konferencē.

Par regulārā čempionāta vājāko komandu šosezon kļuva Šarlotes "Bobcats", kas 66 mačos spēja izcīnīt tikai septiņus panākumus (10,6 procenti uzvaru). Šis tagad ir sliktākais rādītājs NBA vēsturē.

"Bobcats" komanda laboja 39 gadus vecu rekordu, ko 1972./1973.gada sezonā sasniedza Filadelfijas "76ers". Toreiz Filadelfijas klubs 82 regulārā čempionāta spēlēs izcīnīja deviņus panākumus (11 procenti uzvaru).

Kā ziņots, šīs sezonas regulārais čempionāts tika saīsināts lokauta dēļ.

Pēc regulārā čempionāta beigām noskaidrojās visi izslēgšanas cīņu pāri.

Austrumu konferences ceturtdaļfinālā "Bulls" tiksies ar "76ers" komandu, Maiami "Heat" spēkosies ar Ņujorkas "Knicks", Indiānas "Pacers" spēlēs pret Orlando "Magic" basketbolistiem, bet Bostonas "Celtics" samēros spēkus ar Atlantas "Hawks".

Savukārt Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijās Sanantonio "Spurs" cīnīsies pret Jūtas "Jazz", Oklahomasitijas "Thunder" tiksies ar pagājušās sezonas čempioniem Dalasas "Mavericks", Losandželosas "Lakers" komandai pretiniekos būs Denveras "Nuggets", bet Memfisas "Grizzlies" spēlēs ar otru Losandželosas klubu "Clippers".

Abu konferenču ceturtdaļfināla sērijas ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Pirmās izslēgšanas turnīra spēles notiks sestdien.

Jau vēstīts, ka izslēgšanas spēļu turnīram šosezon atkal nespēja kvalificēties latviešu centra Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda.

LETA