Latvijas futbola izlasei ievērojams kāpums FIFA rangā
Neskatoties uz ne pārāk spožo sniegumu laukumā, Latvijas futbola izlase beidzot ir izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas.
Futbols
2016. gada 15. septembris, 11:51

Latvijas futbola izlasei ievērojams kāpums FIFA rangā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, pakāpusies uzreiz par 15 vietām un tagad ieņem 95.pozīciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas kontā pašlaik ir 338 punkti, kas ir tikpat, cik bija pirms mēneša. Neskatoties uz to, komandai rangā izdevies veikt vērā ņemamu kāpumu. Šī mēneša vieta rangā ir augstākā kopš pagājušā gada septembra, kad komanda atradās 90.pozīcijā.

Iepriekšējos piecus mēnešus Latvija atradās ārpus pasaules ranga labāko simtnieka, bet šogad tā labāko simt izlašu pulkā spēja ielauzties vien martā, kad ieņemta 98.pozīcija.

Vēl 2013.gada jūnijā Latvijas izlase pirmoreiz sasniedza 119.pozīciju, atkrītot uz visu laiku zemāko vietu, kas tika atkārtots arī tā paša gada novembrī.

Šajā mēnesī Latvijas futbola izlase aizvadījusi divas spēles, turklāt abās izcīnījusi uzvaru. Vispirms 2.septembrī savā laukumā pārbaudes mačā ar 3:1 tika pieveikta Luksemburga, bet pēc tam 6.septembrī neizteiksmīgā mačā ar uzvaru sākts 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs - 1:0 izbraukumā pret Andoru.

Latvijas izlase jūnija sākumā trešo reizi pēc kārtas izcīnīja Baltijas kausu, ar 2:1 pārspējot Lietuvu un nospēlējot neizšķirti 0:0 ar Igauniju, savukārt jūlijā un augustā tā nespēlēja.

Jaunākajā FIFA rangā Lietuva pakāpusies par astoņām vietām un tagad atrodas 117.pozīcijā, kamēr Igaunija piedzīvojusi kritumu par 13 vietām un šobrīd ir vien 130.

Ranga līderpozīciju saglabājusi Argentīna, kurai seko Beļģija, bet trešā tagad ir Vācija. Ceturto vietu tagad dala Kolumbija un Brazīlija, kamēr sestā ir Čīle, bet tai seko Eiropas čempione Portugāle un Francija. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Urugvaja un Velsa.

Tikmēr ārpus pirmā desmitnieka izkritusi Spānija, kas tagad ir 11.pozīcijā.

Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā atrodas septīto vietu ieņemošā Portugāle, bet Šveice ierindojas 16.vietā, kamēr Ungārija un Turcija atrodas attiecīgi 20. un 21.pozīcijā. Zem Latvijas rangā ir arī Fēru salas, kas ieņem 111.vietu, bet Andora rangā ir astotā no beigām - 203.vietā.

Mēneša laikā lielāko kāpumu piedzīvojusi Bolīvija, kas pakāpusies par 35 pozīcijām uz 75.vietu, bet lielākais kritums bijis Centrālāfrikas Republikai, kas zaudēja 35 pozīcijas un tagad ir 122.vietā.

Latvijas futbola izlase nākamās spēles aizvadīs oktobrī, kad savā laukumā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra gaitā būs jātiekas ar Fēru salām (7.oktobris) un Ungāriju (10.oktobris). Savukārt novembrī jau gaidāms duelis izbraukumā pret Portugāli.

LETA/Foto: Ieva Makare/LETA