Basketbols
2012. gada 13. jūnijs, 08:19

NBA finālsērija sākas ar "Thunder" basketbolistu uzvaru savā laukumā. VIDEO

Jauns.lv

Uzvaru pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas spēlē otrdien izcīnīja Oklahomasitijas "Thunder" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 105:94 (22:29, 25:25, 27:19, 31:21) uzvarēja Maiami "Heat" basketbolistus.

Lai arī laukumā visa mača garumā ritēja līdzvērtīga cīņa, vadībā bez pārtraukumiem atradās "Heat" komanda. Pirmo reizi mājinieki vadību pārņēma vien trešajā ceturtdaļā, kad 16 sekundes pirms tās beigām rezultāts kļuva 74:73 "Thunder" labā.

Pēc astoņām kļūdām pirmajā puslaikā otrajā "Thunder" basketbolisti pieļāva tika divas kļūdas, kas lielā mērā sekmēja komandas uzvaru.

Zīmīgi, ka deviņās līdz šim aizvadītajās izslēgšanas turnīra mājas spēlēs "Thunder" vienība izcīnījusi tikai uzvaras.

Uzvarētāju komandas rindās teicamu sniegumu demonstrēja tās līderi Kevins Durants un Rasels Vestbrūks, kuri guva attiecīgi 36 un 27 punktus. Otrajā puslaikā šis duets izcēlās ar kopsummā 41 gūto punktu.

Tikmēr "Heat" komandas labā 30 punktus guva sezonas vērtīgākais līgas spēlētājs Lebrons Džeimss, bet Dveins Veids tika pie 19 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 1-0 "Thunder" labā. Arī otrais mačs ceturtdien notiks Oklahomasitijā.

Austrumu konferences finālsērijā "Heat" ar 4-3 uzvarēja Bostonas "Celtics", bet Rietumu konferences finālsērijā "Thunder" ar 4-2 pārspēja Sanantonio "Spurs" vienību.

"Heat" vienība NBA čempionātā triumfēja 2005./06.gada sezonā, bet pērn finālsērijā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu. Līdz ar to vienība piedalās savā otrajā finālā pēc kārtas.

Savukārt "Thunder" iepriekšējo reizi NBA finālsērijā spēlēja 1996.gadā, bet tad tā vēl atradās Sietlā un bija pazīstama ar nosaukumu "Supersonics".

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: EPA/LETA