Maiami "Heat" basketbolisti uzvaras attālumā no NBA čempiontitula
Mača gaitā Lebrons Džeimss iedzīvojās muskuļa savainojumā.
Basketbols
2012. gada 20. jūnijs, 09:15

Maiami "Heat" basketbolisti uzvaras attālumā no NBA čempiontitula

Jauns.lv

Uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas ceturtajā spēlē otrdien izcīnīja Maiami "Heat" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 104:98 (19:33, 27:16, 33:26, 25:23) pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tādējādi kļuvis 3-1 "Heat" labā, kas nozīmē, ka čempionu titula izcīnīšanai Maiami klubam jātiek vēl tikai pie vienas uzvaras.

Maču daudz labāk sāka "Thunder" vienība, kas jau pirmajā ceturtdaļā iekrāja 17 punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā "Heat" komanda tā arī nespēja ne reizi izvirzīties vadībā, taču pretinieku pārsvaru pamazām samazināja līdz trīs punktu atzīmei (46:49). Turpinājumā gan cīņa ritēja punkts punktā, taču galotnē atkal pārāki bija laukuma saimnieki.

Uzvarētāju rindās ar 26 punktiem, 12 rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās sezonas vērtīgākais līgas spēlētājs Lebrons Džeimss, kamēr Dveins Veids un Mario Čelmerss katrs iekrāja pa 25 gūtajiem punktiem.

Zaudējums nomāca "Thunder" komandas spēlētāja Rasela Vestbrūka teicamo sniegumu uzbrukumā, kurš guva 43 punktus. Kevins Durants tikmēr tika pie 28 punktiem.

Jāizceļ, ka Džeimss neliela savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt komandai mača pēdējā minūtē.

Nākamo spēli komandas ceturtdien atkal aizvadīs Maiami.

Austrumu konferences finālsērijā "Heat" ar 4-3 uzvarēja Bostonas "Celtics", bet Rietumu konferences finālsērijā "Thunder" ar 4-2 pārspēja Sanantonio "Spurs" vienību.

"Heat" vienība NBA čempionātā triumfēja 2005./06.gada sezonā, bet pērn finālsērijā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu. Līdz ar to komanda piedalās savā otrajā finālā pēc kārtas.

Savukārt "Thunder" iepriekšējo reizi NBA finālsērijā spēlēja 1996.gadā, bet tad tā vēl atradās Sietlā un bija pazīstama ar nosaukumu "Supersonics".

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA