Mihaels Šūmahers nestaigā un pat ar ārsta palīdzību nespēj nostāvēt kājās
Šūmahera ģimenes jurists nācis klajā ar apgalvojumu, ka visas spekulācijas par to, ka Mihaels it kā atlabis pat tiktāl, ka var paiet, ir klaji meli.
Sporta zvaigznes
2016. gada 19. septembris, 15:55

Mihaels Šūmahers nestaigā un pat ar ārsta palīdzību nespēj nostāvēt kājās

Jauns.lv

Jaunumus saistībā ar leģendārā sportista veselības stāvokli paziņojis Mihaela Šūmahera ģimeni pārstāvošs jurists Felikss Damms, kurš šodien tiesas sēdē atklāja: tie ir meli, ka Pirmās formulas pilots spēj staigāt.

Šāda informācija nākusi klajā tiesas prāvas ietvaros. Līdz tiesai nonācis gadījums, kad vācu izdevums „Bunte” pagājušā gada oktobra numurā atļāvās vāka publikācijā ievietot Šūmahera fotogrāfiju ar apgalvojumu, ka viņš spēj staigāt; tāda it kā bijusi žurnāla rīcībā esoša informācija.

Izklāstā skaidrots, ka Šūmahers, terapeita pieturēts, spējot paiet vairākus soļus. Šādu informāciju it kā esot piegādājis kāds ģimenei pietuvināts draugs. „Mihaels ir ļoti tievs. Taču viņš spēj paiet, ja viņu pietur. Viņš var paiet. Viņš var pat pacelt roku,” vēstīja melīgā publikācija.

47 gadus vecā sportista ģimene nolēma izdevumu sūdzēt tiesā par iejaukšanos viņu privātajā dzīvē, un, kā vēsta britu medijs „Mirror” pirmajā tiesvedībā ģimenes advokāts skaidri un gaiši paudis: Mihaels nestaigā. Nedz viens, nedz ar ārstu palīdzību. Apgalvojumi par tik krasiem veselības uzlabojumiem ir „bezatbildīgi”, pērnā gada decembrī piebilda Šūmaheru preses pārstāve Sabīne Kema.

Pirms mēneša, 16.augustā, Kasjauns.lv vēstīja par pilota veselības stāvokļa uzlabošanos, - šādu informāciju bija izpaudis bijušais "Ferrari" priekšsēdētājs Luka di Montedzemolo.  Viņš paskaidroja, ka ārstēšanās mājās nu dod labus rezultātus, un iepriekš izskanējušās ziņas par to, ka Šūmahera veselība neuzlabojas, esot nepatiesas. "Viņš reaģē," sacīja Montedzemolo.

Kā Šūmahera ģimene reaģējusi uz Montedzemolo paziņojumu, informācijas nav.

Sportista ģimene un tostarp viņa mīļotā sieva Korīna ir ļoti skopa attiecībā uz komentāriem par to, kā Šūmahers atlabst. Tas savukārt rada nemitīgas spekulācijas par tēmu. Vairākus gadus runāts, ka patiesībā Mihaela stāvoklis nebūt neuzlabojas, viņš izkrities svarā līdz 45 kilogramiem un diez vai kādreiz spēs runāt un staigāt. Zināms, ka ģimene tirgo sev piederošos īpašumus un automašīnas, lai spētu segt prāvos Mihaela ārstniecības izdevumus.

Kā zināms, leģendārais sportists pirms trim gadiem, slēpojot Francijas Alpos, krita un smagi sasita galvu. Viņš ilgstoši atradās komas stāvoklī, un kopš 2015.gada rehabilitāciju turpina savās mājās Šveicē, kur Šūmaheram pieejama vismodernākā aparatūra un nemitīgi dežūrējoši septiņi ārsti - visi sava amata labākie profesionāļi.

Kasjauns.lv/Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tēmas