Nigērijas basketbolisti izjauc grieķu sapni par Londonas olimpiskajām spēlēm
Mača galvenais varonis Ade Dagunduro.
Basketbols
2012. gada 7. jūlijs, 12:04

Nigērijas basketbolisti izjauc grieķu sapni par Londonas olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

Nigērijas basketbola izlase piektdien Venecuēlā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā ceturtdaļfināla spēlē negaidīti ar 80:79 uzvarēja Grieķiju, turpinot cīņu par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Londonā, informē organizatori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nigērija mača gaitā spēja atspēlēties no mīnusiem un cīņas galotnē izraut uzvaru, kad piecus punktus pēc kārtas guva Ade Dagunduro, bet rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 17 punktiem bija Ike Diogu. Grieķiju no neveiksmes neglāba Vasileiosa Spanuļa 25 gūtie punkti.

Pusfinālā Nigērija tiksies ar Krieviju, kas ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 80:65 pārspēja Angolu. Uzvarētājiem 18 punktus guva Vitālijs Fridzons, bet 17 punkti bija Aleksandra Kauna rēķinā.

Pusfinālā iekļuva arī Lietuvas izlase, kas ar 76:72 uzvarēja Puertoriko. Uzvarētājiem pa 14 punktiem guva Lins Kleiza un Mants Kalnietis. Lietuviešu pretinieku izšķirošajā cīņā par olimpisko ceļazīmi būs Dominikānas republika, kas ar 86:76 uzvarēja Maķedoniju. Uzvarētāju rindās 28 punktus sameta Fransisko Garsija, bet Lesters Makalebs Maķedonijas labā guva 35 punktus.

Pusfināli notiks sestdien un šo spēļu uzvarētāji tiks pie olimpiskajām ceļazīmēm. Vēl vienu Londonas olimpisko spēļu dalībnieku noskaidros pusfinālu zaudētāju spēlē svētdien.

Olimpiskajām spēlēm Londonā jau ir kvalificējušās deviņas komandas - ASV, Spānija, Francija, Argentīna, Brazīlija, Lielbritānija, Ķīna, Austrālija un Tunisija.

BNS /Foto: AFP/LETA