"Liepājas metalurgs" izrauj neizšķirtu pret Varšavas "Legia"
Komandas biedri sveic Oskaru Kļavu, kurš 81. minūtē realizēja piešķirto 11 m soda sitienu.
Futbols
2012. gada 19. jūlijs, 19:55

"Liepājas metalurgs" izrauj neizšķirtu pret Varšavas "Legia"

Jauns.lv

Latvijas futbola klubs "Liepājas metalurgs" UEFA Eiropas līgas turnīra otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē ceturtdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar Polijas komandu Varšavas "Legia".

Varšavas kluba labā 20.minūtē vārtus guva Mihals Kučaržiks, bet 43.minūtē rezultātu izlīdzināja Liepājas kluba lietuviešu pussargs Rītis Leļūga. Otrajā puslaikā vadībā atkal izvirzījās viesi, kad 47.minūtē precīzs bija Jakubs Kosečkis, tomēr 81.minūtē Oskars Kļava no 11 metru soda sitiena atzīmes rezultātu vēlreiz izlīdzināja.

Kopš mača 68.minūtes mājinieki spēlēja skaitliskajā mazākumā, kad par otro brīdinājumu no laukuma tika noraidīts aizsargs Dzintars Zirnis.

Tāpat zīmīgi, ka liepājnieku pirmo vārtu guvējs Leļūga laukumā devās uz maiņu cīņas 34.minūtē, nomainot Pāvelu Surņinu.

Mačā pārsvars piederēja "Legia" futbolistiem, kuri pa sāncenšu vārtiem veica piecus sitienus, bet 11 raidījumi lidoja vārtiem secen. "Liepājas metalurgs" uz to atbildēja ar diviem sitieniem vārtu rāmi un vēl diviem, kas lidoja tiem garām. Laukuma saimnieki piekopa ļoti agresīvu spēles stilu, 25 reizes pārkāpjot noteikumus un nopelnot četras dzeltenās kartītes.

Kā ziņots, uz spēli Liepājā ieradās liels skaits poļu futbola līdzjutēju, no kuriem daudzi pirms mača uzvedās huligāniski un vairākus policija pat aizturēja. Uz Liepāju devās arī Speciālo uzdevumu bataljons no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes.

Vēl šodien UEFA Eiropas līgas turnīra otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē laukumā dosies pagājušās sezonas Latvijas kausa ieguvēji "Skonto", kuri izbraukumā spēkosies ar Horvātijas komandu Splitas "Hajduk".

Abu dueļu atbildes spēles notiks 26.jūlijā. Trešajā kvalifikācijas kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

"Liepājas metalurgs" un "Skonto" Latvijas virslīgas čempionātu pagājušajā sezonā noslēdza attiecīgi otrajā un ceturtajā vietā. Tikmēr "Legia" futbolisti triumfēja vietējā kausa izcīņas turnīrā, bet "Hajduk" Horvātijas čempionātu noslēdza kopvērtējuma otrajā vietā.

Kā ziņots, pirmajā kvalifikācijas kārtā "Liepājas metalurgs" divu spēļu summā ar rezultātu 6:0 pieveica Sanmarīno klubu Montedžardīno "La Fiorita".

Savukārt "Skonto", "Legia" un "Hajduk" UEFA Eiropas līgas turnīrā iesaistās no otrās kvalifikācijas kārtas.

Jau vēstīts, ka vēl viens Latvijas klubs Daugavpils "Daugava" pirmajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 3:3 ar Latvijas vārtsarga Pāvela Davidova pārstāvēto Lietuvas vienību Mariampoles "Sūduva". Pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, otrajā kārtā iekļuva "Sūduva" futbolisti.

Trešās kvalifikācijas kārtas uzvarētāji iekļūs "play-off" kārtā, kuras spēcīgākās vienības nodrošinās sev vietu Eiropas līgas grupu turnīrā.


LETA/Foto: ekrānuzņēmums no video