Nosaukti Latvijas futbola izlases kandidāti pārbaudes spēlei pret Melnkalni
Vienīgais Latvijas futbola izlases spēlētājs bez pieredzes nacionālajā izlasē ir vārtsargs Germans Māliņš.
Futbols
2012. gada 1. augusts, 11:47

Nosaukti Latvijas futbola izlases kandidāti pārbaudes spēlei pret Melnkalni

Jauns.lv

Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs nosaucis tos 20 spēlētājus, kuri valstsvienības rindās gatavosies 15.augustā paredzētajai pārbaudes spēlei izbraukumā pret Melnkalni, Kasjauns.lv informēja Latvijas Futbola federācija (LFF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlases galvenais treneris piebilst, ka publicētais saraksts var tikt kā papildināts, tā arī koriģēts, ja kāds no izsauktajiem futbolistiem tuvākajās spēlēs gūs savainojumu.

Starkova nosauktajā sarakstā iekļauti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi, seši pussargi un četri uzbrucēji.

Bez spēļu pieredzes valstsvienībā no izsauktajiem spēlētājiem ir vienīgi "Skonto" kluba vārtsargs Germans Māliņš.

Komanda vienkopus sapulcēsies 12.augustā plkst.15 viesnīcā "Lielupe", kur arī apmetīsies līdz izlidošanai uz Melnkalni. Vienīgais atklātais treniņš Latvijā valstsvienībai paredzēts 13.augustā plkst.18 "Skonto" stadionā.

Latvijas izlase uz Melnkalnes galvaspilsētu Podgoricu dosies ar čarterreisu 14.augustā plkst.10. Otrdienas vakarā plkst.19.30 pēc vietējā laika Starkova vadītajai komandai paredzēts treniņš Podgoricā.

Pārbaudes spēle starp Melnkalnes un Latvijas nacionālajām futbola izlasēm notiks trešdien, 15.augustā, plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Atpakaļ Latvijā komanda atgriezīsies trešdienas naktī ap plkst.4.

Latvijas nacionālā futbola izlase iepriekš ar Melnkalnes komandu, kas pēc atdalīšanās no Serbijas kā neatkarīga valstsvienība pirmo oficiālo spēli aizvadīja 2008.gadā, oficiālos mačos nav tikusies.

Iepriekšējo reizi Latvijas izlase vienkopus sanāca jūnija sākumā, kad spēja triumfēt Baltijas kausa izcīņas turnīrā.

Šī būs Latvijas izlases pēdējā pārbaudes spēle pirms 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākuma.

Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7.septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei pret Melnkalni: vārtsargi

- Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), Germans Māliņš ("Skonto");

aizsargi

- Igors Savčenkovs, Ritvars Rugins (abi - "Skonto"), Vitālijs Smirnovs ("Ventspils), Oskars Kļava, Ritus Krjauklis (abi - "Liepājas metalurgs"), Kaspars Gorkšs ("Reading"), Deniss Ivanovs ("Baku", Azerbaidžāna);

pussargi

- Aleksandrs Fertovs ("Skonto"), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Ivans Lukjanovs (bez kluba), Aleksejs Višņakovs (bez kluba);

uzbrucēji

- Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis ("Baku"), Edgars Gauračs (Maskavas "Torpedo", Krievija), Vladimirs Kamešs ("Liepājas metalurgs").

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA, Evija Trifanova/LETA