Rudņevam pirmie vārti Vācijas bundeslīgā. VIDEO
Artjoms Rudņevs cīņā ar Menhengladbahas "Borussia" aizsargu Martinu Štranclu.
Futbols
2012. gada 26. septembris, 23:27

Rudņevam pirmie vārti Vācijas bundeslīgā. VIDEO

Jauns.lv

Savus pirmos vārtus Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta komandas Hamburgas SV (HSV) labā trešdien guva Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, palīdzot sevis pārstāvētajai vienībai tikt pie neizšķirta.

Aizvadītajā bundeslīgas čempionāta spēlē HSV nospēlēja 2:2 (2:1) ar Menhengladbahas "Borussia" komandu.

Rudņevs maču uzsāka savas komandas pamatsastāvā, nospēlējot līdz 77.minūtei, kad rezultāts bija 2:1 viesu labā.

Trīs no vārtiem tika gūti pirmajā puslaikā, kura pašā izskaņā Rudņevs ar pārliecinošu sitienu ar galvu no tuvas distances dāvāja HSV vadību ar 2:1.

Pirms tam viesus vadībā bija izvirzījis Nīderlandes pussargs Rafaels van der Vārts, bet 1:1 mājiniekiem panāca austrietis Martins Štrancls.

Rudņevs otrā puslaika ievadā varēja gūt arī otros vārtus, tomēr epizodes noslēgumā par pārkāpumu sarkano kartīti saņēma Štrancls, bet nozīmēto 11 metru soda sitienu nerealizēja van der Vārts.

Uzvaru viesiem gan neizdevās nosargāt, jo spēles kompensācijas laikā 2:2 panāca spāņu aizsargs Alvaro Domingess.

Rudņevs kļuvis par pirmo Latvijas futbolistu, kurš devies laukumā bundeslīgas čempionāta spēlēs. Iepriekš 24 gadus vecais uzbrucējs ar Hamburgas klubu noslēdza četru gadu līgumu.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis 21 spēli, izceļoties ar vienu precīzu sitienu. Pirmos vārtus valstsvienībā Rudņevs guva tikai pagājušā gada oktobrī, kad bija precīzs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Maltu.

Kopvērtējumā tagad HSV komanda ar četriem punktiem piecās spēlēs ieņem 14.vietu, bet līdervienība ar 15 punktiem piecos mačos ir Minhenes "Bayern".

Rudņeva pirmie vārti Bundeslīgā - video:

LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA