Latvijas basketbolistiem pretinieki Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuva un bijušās Dienvidslāvijas valstis
Latvijas izlase finālturnīrā spēlējusi kopš 2001. gada un piedalīsies septītajā finālturnīrā pēc kārtas.
Basketbols
2012. gada 18. novembris, 20:06

Latvijas basketbolistiem pretinieki Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuva un bijušās Dienvidslāvijas valstis

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā sacentīsies ar Maķedoniju, Lietuvu, Melnkalni, Bosniju un Hercegovinu un Serbiju. Šīs komandas ielozētas B apakšgrupā.

Kā ziņots, Latvijas izlase bija piektajā no sešiem izlozes groziem. Izlozē 24 komandas bija sakārtotas pēc to rezultātiem pēdējās "FIBA Europe" sacensībās, kurās tās piedalījušās. Valstsvienības tika salozētas četrās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā. Sacensībās katras grupas trīs labākās vienības iekļūs otrajā posmā.

Finālturnīrs no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Visaugstāk rangā ir pašreizējā Eiropas čempionvienība Spānija, kurai seko 2011.gada Eiropas čempionāta otrās vietas ieguvēja Francija, kā arī abas pusfinālistes Krievija un Maķedonija. Šīs četras komandas nevarēs būt vienā apakšgrupā, jo tika iekļautas pirmajā grozā.

Otrajā grozā bija iekļautas iepriekšējā Eiropas čempionātā piekto un sesto vietu izcīnījušās Lietuva un Grieķija, kā arī gaidāmo sacensību saimniece Slovēnija un Londonas olimpisko spēļu mājiniece Lielbritānija.

Trešajā grozā bija četras komandas, kas šogad notikušo Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru noslēdza bez zaudējumiem, - Itālija, Horvātija, Vācija un Melnkalne.

Savukārt no ceturtā līdz sestajam grozam bija pārējās kvalifikāciju pārvarējušās komandas, kas sakārtotas pēc uzvaru un zaudējumu, kā arī gūto un zaudēto punktu attiecības.

Ceturtajā grozā bija Somija, Polija, Ukraina, kā arī Bosnija un Hercegovina, piektajā grozā iekļautas Gruzija, Beļģija, Latvija un Turcija, bet sestajā grozā - Čehija, Serbija, Izraēla un Zviedrija.

Latvijas izlase finālturnīrā spēlējusi katru reizi kopš 2001.gada un piedalīsies septītajā finālturnīrā pēc kārtas. Diemžēl pēdējās piecās sacensībās tā nav spējusi izkļūt no apakšgrupas, turklāt pērn zaudēja visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Kā ziņots, nākamajā vasarā Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs arī Latvijas sieviešu valstsvienība, kura to darīs piekto reizi pēc kārtas.


LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA