Radēviča un Štrombergs nosmeļ gada sportistu balvas. FOTO
Par gada sportistiem tika atzīti Māris Štrombergs un Ineta Radēviča. Viņi arī veica pirmo simbolisko griezienu svētku tortē.
Citi sporta veidi
2012. gada 22. decembris, 17:38

Radēviča un Štrombergs nosmeļ gada sportistu balvas. FOTO

Jauns.lv

Svinīgā ceremonijā „Latvijas Gada balva sportā 2012” uz kinoteātra „Splendid Palace” skatuves tika godināti labākie Latvijas sportisti, treneri un komandas. Kā gada labākais sportists tika sveikts divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, savukārt gada labākās sportistes godu saņēma vieglatlēte Ineta Radeviča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gada balvas sportā svinīgā ceremonija šogad ilga nepilnas trīs stundas. Kā sarunā ar Kasjauns.lv atzina lielākā daļa sportistu, šā gada pasākums viņiem šķitis tieši tāds, kā tam vajadzētu būt. Netika pārspīlēts ar dažādiem priekšnesumiem, kā arī kopiespaids par pasākumu lika domāt: „Pasākuma organizatori ir kārtīgi padomājuši, lai ne tikai TV skatītājiem, kuri ceremoniju varēja noskatīties ar pāris stundu nobīdi, ir interesanti, bet arī pašiem klātesošajiem sportistiem nav garlaicīgi.” Interesanta sportistiem šķita ceremonijas vadītājas, aktrises un seriāla „UgunsGrēks” skaistules Maijas Doveikas saspēle ar divkārtējo olimpisko čempionu, BMX riteņbraucēju Māri Štrombergu, kuras laikā Doveika tika pie Māra autogrāfa uz grupas „Prāta vētra” krekliņa, bet Māris – pie Maijas foto ar parakstu. Tāpat sportisti uzteica otra ceremonijas vadītāja, žurnālista Dāvida Ernštreita saspēli ar olimpieti Inetu Radēviču, kas olimpiādē palika uzreiz aiz pjedestāla, jo Londonas olimpiādē tāllēkšanā tikai viens centimetrs viņu šķīra no trešās vietas. Ineta atzinās, ka pirmo reizi mūžā viņai pēc mačiem gadījies sniegt interviju žurnālistam, kura acīs bijušas asaras. To paziņojusi Radēviča steidza pie Dāvida viņu mutēt. Žurnālists arī šoreiz izskatījās apmulsis ne pa jokam.

Tomēr visskatāmākā, protams, bija politiķes Janīnas Pakules-Kursītes saspēle ar paralimpieti Aigaru Apini. Viņi uz skatuves sāka spēlēt pingpongu.

Pēc ceremonijas sākās pasākuma neoficiālā daļa, kuras laikā gada sportisti – Radēviča un Štrombergs – dalīja svētku torti. Sanākušie tika cienāti arī ar nelielām uzkodām, un pie vīna glāzes varēja apspriest notikušo. Saņemto balvu atzīmēšana nenotika diži ilgi, un sportisti gana žiperīgi pameta kinoteātra telpas. Vieniem jau nākamajā dienā bija ieplānoti treniņi, citus mājās gaidīja radinieki ar svinīgām vakariņām, bet vēl citi, atbraukuši uz Rīgu, nolēma „izmest riņķīti” pa galvaspilsētas naktsklubiem.

Šogad „Latvijas Gada balva sportā 2012” tika pasniegta 13 nominācijās, kā arī vēl pasniedza trīs speciālbalvās. Par labāko sportistu atzina BMX riteņbraucēju Māri Štrombergu, bet par labāko sportisti – vieglatlēti Inetu Radeviča, kas pēc balvas saņemšanas sirdi plosošā un aizkustinošā uzrunā paziņoja par aiziešanu no lielā sporta. Labākā sportists tehniskajos sporta veidos balvu saņēma motokrosists Matīss Karro, par labāko treneri atzina BMX riteņbraukšanas komandas galveno treneri Ivo Lakuču, savukārt labākās komandas godu izcīnīja Latvijas vīriešu volejbola izlase. Labākā komanda individuālajos sporta veidos bija pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš, savukārt gada uzlecošā zvaigzne – vieglatlēte, septiņcīņniece Laura Ikauniece. Gada sporta notikums šogad notika Liepājā, kur uz Latvijas III olimpiādi pulcējās Latvijas atlēti .

Balvu par cīņas gribu saņēma BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis, kurš Olimpiskajās spēlēs Londonā priekšsacīkstēs kritienā lauza degunu un guva citas traumas, tomēr jau nākamajā dienā sacensības turpināja, turklāt olimpiādē Londonā izcīnīja augsto devīto vietu. Ceremonijā balvu par mūža ieguldījumu sportā no Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča rokām saņēma par šķēpmešanas mammu dēvētā Valija Drauga. Gada sporta skolotājs godā tika Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas pedagoģe Iveta Daude.

Pasākumā Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva, protams, saņēma Londonas paralimpisko spēļu čempions lodes grūšanā un sudraba medaļas laureāts diska mešanā Aigars Apinis. Savukārt pie balvas „Paraugs sportā” tika Latvijas vīriešu volejbola izlases treneris Raimonds Vilde.

Jau tradicionāli pirms pasākuma tika noskaidrots sabiedrības viedoklis par to, kurš, pēc tautas domām, ir labākais sportists. Šoreiz tautas un sporta funkcionāru domas sakrita un labākā gods tika Mārim Štrombergam. Pie īpašās Latvijas Televīzijas 7. kanāla speciālbalvas tika Ineta Radeviča, savukārt speciālbalvu kā labākā Latvijas sporta veterāne saņēma vairākkārtējā pasaules un Eiropas čempione vieglatlētikā Austra Reinberga. Aktīvā kundze šogad kļuva par trīskārtēju Eiropas čempioni vecuma grupā 85+.


Edgars Orlovs/ Foto: Mārtiņš Ziders