Maiami "Heat" uzvar izšķirošajā spēlē un iekļūst NBA finālā. VIDEO
Lebrons Džeimss aizvadīja kārtējo lielisko spēli, palīdzot Maiami "Heat" izcīnīt uzvaru ļoti smagā sērijā.
Basketbols
2013. gada 4. jūnijs, 09:04

Maiami "Heat" uzvar izšķirošajā spēlē un iekļūst NBA finālā. VIDEO

Jauns.lv

Austrumu konferences finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē pirmdien pie uzvaras tika pašreizējie līgas čempioni Maiami "Heat", kas savā laukumā ar 99:76 (19:21, 33:16, 24:18, 23:21) sagrāva Indiānas "Pacers" basketbolistus un iekļuva izslēgšanas spēļu finālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pateicoties uzvarai, "Heat" vienībai izdevās sēriju līdz četrām uzvarām noslēgt savā labā ar rezultātu 4-3.

Spēli aktīvāk uzsāka viesi no Indiānas, kas spēles piektajā minūtē izvirzījās vadībā ar 12:6, taču, pateicoties lielākoties Lebrona Džeimsa pūliņiem, Maiami basketbolisti pirmo ceturtdaļu spēja noslēgt vien ar divu punktu deficītu (19:21). Otro ceturtdaļu ar diviem punktiem sāka "Pacers" komanda, taču nākamos septiņus punktus guva "Heat" vienība, kura pēc Reja Alena precīzā trīspunktu metiena pirmo reizi mačā spēja izvirzīties vadībā (26:23). Spēles turpinājumā iniciatīvu pārņēma pašreizējie NBA čempioni no Maimi, kuri divarpus sekundes līdz puslaika beigām pēc Dveina Veida precīzā divpunktu metiena sasniedza 15 punktu pārsvaru (52:37).

Mača turpinājumā nekas daudz nemainījās un "Pacers" neizdevās rezultāta starpību samazināt līdz cerībām atspēlēties, jo "Heat" trešo ceturtdaļu noslēdza ar 21 punkta pārsvaru - 76:55. Savukārt piecarpus minūtes līdz dueļa beigām Maiami spēja panākt pat 28 punktu handikapu, taču atlikušajā laikā Indiānas vienības basketbolistiem rezultāta starpību izdevās nedaudz samazināt, spēli un sezonu noslēdzot ar 76:99 zaudējumu.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Džeimss, kurš guva 32 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet veiksmīga spēle beidzot padevās arī Veidam - 21 punkts un deviņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Pacers" rindās centra spēlētājs Rojs Hiberts guva 18 punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Līdz ar uzvaru pār Indiānas komandu "Heat" NBA izslēgšanas spēļu finālā iekļuva trešo gadu pēc kārtas un šogad spēkosies ar Sanantonio "Spurs" basketbolistiem - sērija līdz četrām uzvarām sāksies ceturtdien. Šosezon abas vienības tikušās divas reizes un abās spēlēs uzvarējuši "Heat".

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP/LETA