Džeisons Kids oficiāli kļuvis par NBA komandas Bruklinas "Nets" galveno treneri
2011.gadā Kids kopā ar Dalasas "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008.gadā kļuva par olimpisko čempionu.
Basketbols
2013. gada 13. jūnijs, 10:32

Džeisons Kids oficiāli kļuvis par NBA komandas Bruklinas "Nets" galveno treneri

Jauns.lv

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlētāja karjeru nupat beigušais Džeisons Kids trešdien oficiāli kļuvis par Bruklinas "Nets" vienības galveno treneri.

Kā ziņots, Kids jūnijā beidza savu basketbolista karjeru, lai gan spēlētājam vēl bija divu gadu līgums ar Ņujorkas "Knicks" komandu.

Nu Kids jau kļuvis jau par 18.treneri "Nets" kluba pastāvēšanas vēsturē. Tiek ziņots, ka vienošanās panākta uz trim gadiem.

"Esmu priecīgs paziņot, ka Kids kļuvis par Bruklinas vienības jauno galveno treneri," oficiālā paziņojumā izteicies "Nets" ģenerālmenedžeris Billijs Kings. "Kad viņš vēl bija spēlētājs, Kids sevi pierādīja kā uzvarētājs un līderis ar neizmērojamām zināšanām un pieredzi basketbolā. Kida kļūšana par galveno treneri ir tikai loģisks turpinājums viņa karjerā. Domāju, ka, pateicoties viņam, "Nets" būs gudra un vienota komanda, kas pilna cīņasspara."

Savukārt Bruklinas komandas īpašnieks krievu miljardieris Mihails Prohorovs uzskata, ka Kidam esot tieši tā dzirkstele, kas "Nets" vajadzīga, jo viņš kā spēlētājs sasniedzis to, ko vienība vēl nav iespējusi. "Ticam, ka viņš mūs vedīs pretī panākumiem."

"Kļūšana par "Nets" galveno treneri man ir neaprakstāma izdevība, turklāt esmu mācījies no citiem treneriem visas savas karjeras laikā," sacījis Kids. "Čempionātā uzvar komandas, kas ir labi sagatavotas, kas spēlē nesavtīgi un atbild par savu rīcību laukumā. Tieši šādi plānoju vadīt arī savu komandu."

NBA karjeru Kids sāka 1994.gadā un šajā laikā spēlēja piecās vienībās. Spožākos gadus Kids aizvadīja Ņūdžersijas "Nets" rindās no 2001. līdz 2008.gadam, kad sasniedza gan rezultativitātes rekordu (18,7 punkti vidēji sezonā), gan arī rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 8,2 piespēles sezonā).

2011.gadā Kids kopā ar Dalasas "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

NBA Visu zvaigžņu spēlē Kids piedalījās desmit reižu.

Bruklinas "Nets" savu tagadējo nosaukumu ieguva tikai pirms šīs sezonas, kad vienība no Ņūdžersijas pārcēlās uz Ņujorkas rajonu Bruklinu.

Regulārajā sezonā 82 spēlēs Bruklinas "Nets" komanda izcīnīja 49 uzvaras, iekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā kā NBA Austrumu konferences ceturtais spēcīgākais klubs. "Play-off" sērijas pirmajā kārtā "Nets" ar 3-4 piekāpās Čikāgas "Bulls" komandai.

LETA/Foto: EPA/LETA