Basketbols
2013. gada 26. jūnijs, 02:38

Nākamajā sezonā divas NBA spēles notiks ārpus Kanādas vai ASV

Jauns.lv

Nākamajā sezonā divas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta cīņas tiks aizvadītas ārpus ierastajām norises vietām ASV un Kanādā, pavēstījusi līga.

4.decembrī Minesotas "Timberwolves" Mehiko uzņems līgas finālisti Sanantonio "Spurs", bet 2014.gada 16.janvārī "O2" arēnā Londonā notiks spēle starp Atlantas "Hawks" un Bruklinas "Nets".

Līdz ar to šī būs pirmā reize, kad vienas sezonas laikā regulārā čempionāta spēles notiks uzreiz četrās valstīs.

Meksikā šī būs jau 21.regulārā čempionāta spēle līgas vēsturē, bet Londonā vienības tiksies 12.reizi un astoto, kas kopš 2007.gada tiks aizvadīta tieši "O2" arēnā.

Jau iepriekš bija zināms, ka ārpus Ziemeļamerikas oktobrī tiks aizvadītas arī astoņas pirmssezonas pārbaudes cīņas.

Kā ziņots, pirmssezonas mačos ārpus Ziemeļamerikas būs iesaistītas astoņas komandas, kuru vidū būs arī latviešu centra Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība.

Pirmssezonas pārbaudes spēles ārpus Ziemeļamerikas 5.oktobrī ievadīs Oklahomsitijas "Thunder" spēle Stambulā pret vietējo Turcijas klubu "Fenerbahce Ulker", savukārt dienu vēlāk Filadelfijas "76ers" Spānijā tiksies ar vietējo Bilbao klubu "Uxue", kuram nesen pievienojās latvietis Dairis Bertāns.

"Thunder" un "76ers" pēc tam 8.oktobrī aizvadīs savstarpēju maču Mančestrā, Anglijā.

Savukārt 10.oktobrī Filipīnās savstarpēju spēli aizvadīs Hjūstonas "Rockets" un Indiānas "Pacers", kas abas vēlāk tiksies arī 13.oktobrī Taivānā. Tāpat Āzijā viesosies "Warriors" un Losandželosas "Lakers", kas savstarpēji tiksies 15.oktobrī Pekinā un trīs dienas vēlāk Šanhajā.

Viena spēle notiks arī Riodežaneiro, kad 12.oktobrī spēkosies Čikāgas "Bulls" un Vašingtonas "Wizards".

LETA