Basketbols
2013. gada 26. jūnijs, 23:48

Bertāna pārstāvētā "Partizan" parādu dēļ vēršas pēc palīdzības pie Serbijas valdības

Jauns.lv

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan" vērsusies pie valsts valdības ar lūgumu palīdzēt saglabāt parādu skarto klubu.

Vienības prezidents Predrags Daņilovičs atklātu vēstuli adresējis Serbijas jaunatnes un sporta lietu ministrei Alisai Maričai, norādot uz "Partizan" "dramatisko un bezcerīgo" situāciju.

"Basketbola klubs "Partizan" ir viena no veiksmīgākajām sporta organizācijām valstī. Vairāk nekā sešus gadu desmitus ilgajā vēsturē "Partizan" komanda ieguvusi 43 trofejas - 20 reizes uzvarējusi valsts čempionātā, 13 reizes kausa izcīņā un sešas reizes - Adrijas līgā," atgādinājis Daņilovičs, uzsverot arī 1992.gada triumfu Eirolīgā.

"Neviens Eiropas klubs nav devis tik daudz spēlētāju Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA), jo "Partizan" vienmēr bijusi atpazīstama zīme visā pasaulē," teica Daņilovičs, atzīstot, ka šobrīd vienība apsver iespēju pārtraukt savu eksistenci, jo tās kopējais parāds pārsniedz 1,5 miljonus eiro (miljonu latu) un "Partizan" bankas konts ir bloķēts.

"Ir labi zināms, ka basketbols nav rentabls sporta veids, tomēr "Partizan" ar pieticīgu gada budžetu spējis pārsteigt daudzus Eiropā," atzina prezidents, stāstot, ka beigušies sadarbības līgumi ar visiem valstij piederošajiem uzņēmumiem. Konkrētas prasības Daņilovičs neizvirzīja, tomēr atzina, ka bez palīdzības Serbija zaudēs visā pasaulē zināmu zīmolu.

Nupat aizvadītajā sezonā "Partizan" komanda uzvarēja gan Adrijas līgā, gan arī nacionālajā čempionātā. Vienībai ir ceļazīme arī uz nākamās sezonas ULEB Eirolīgas sacensībām.

Dāvis Bertāns "Partizan" komandai pievienojās 2012.gada janvārī, noslēdzot līgumu uz četrām sezonām.

Savukārt 2011.gada vasarā Bertānu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kas par latvieti bija izrādījusi nopietnu interesi jau iepriekš.

Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Kā ziņots, šīs sezonas pēdējā mačā Bertāns pārrāva ceļgala krusteniskās saites, tāpēc laukumā varēs atgriezties vien pēc aptuveni sešiem mēnešiem.

LETA