Timma jau pirms drafta saņēmis solījumus no "Grizzlies" komandas
Jānim Timmam šovasar ir iespēja debitēt arī Latvijas vīriešu basketbola izlases rindās.
Basketbols
2013. gada 28. jūnijs, 10:24

Timma jau pirms drafta saņēmis solījumus no "Grizzlies" komandas

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Jānis Timma jau pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju drafta saņēmis mājienus no Memfisas "Grizzlies" komandas, ka varētu tikt izvēlēts, tomēr pašas ceremonijas laikā optimisms bijis noplacis, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Timma.

Kā ziņots, "Grizzlies" komanda ceturtdien Timmu izvēlējās ar pašu pēdējo, 60.numuru. Viņš kļuva par trešo latviešu spēlētāju, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā.

"Kad tika nosaukta 57. izvēle, man zvanīja aģents un teica, ka jāizvēlas komanda, kurā spēlēšu NBA Vasaras līgā. Tomēr paralēli zvanīja ASV aģenta pārstāvis. Atbildēju viņam, un viņš apsveica ar tikšanu NBA," Timma atklāja, kā uzzinājis, ka viņu izvēlēsies ar 60. numuru. "Tomēr viss stress pārgāja tikai tad, kad to redzēju savām acīm."

Timma pēdējās divās nedēļās apmeklēja vairāku NBA komandu nometnes, cenšoties pārliecināt par savu lietderību. "Grizzlies" komandas bāzē Memfisā latvietis bija vēl tikai šonedēļ.

"Solījumu saņēmu jau, kad biju Memfisā, tomēr tā bija 50 pret 50 iespēja," Timma atklāja, ka jau zinājis, no kuras komandas varētu tikt izvēlēts.

"Aģenti man deva atpūtu pirms Memfisas, lai varētu labāk sevi parādīt. Tātad viņi laikam zināja, ka ir iespēja," izteicās basketbolists.

Tomēr ceremonijas laikā Timma savā tvitera kontā rakstīja, ka "neizskatās pārāk labi". To basketbolists tagad skaidro, ka tobrīd uzzinājis, ka Memfisa pārdevusi savas 55. izvēles tiesības.

Sešdesmitais drafta numurs sākotnēji piederēja NBA čempionvienībai Maiami "Heat", bet "Grizzlies" to ieguva vēl februārī maiņas darījuma ietvaros.

"Īsti jau nozīmes nav, vai esi izvēlēts ar 31. vai 60.numuru," basketbolists atgādināja, ka otrajā kārtā draftētajiem spēlētājiem nav garantēts līgums NBA. "Varbūt tik vēlu tiku izvēlēts, jo nesanāca ASV atrasties ilgāk un parādīt sevi vēl labāk."

Timma nokļūšanu NBA draftā nosaucis par "sapņa piepildīšanos".

NBA drafta rezultātus Timma sagaidīja Lasvegasā, bet pirmdien viņš dosies uz Memfisu.

"Tur būšu līdz NBA Vasaras līgai, kas notiks no 12. līdz 22.jūlijam, bet pēc tam pievienošos Latvijas izlasei," apņemas spēlētājs.

Runājot par nākamo sezonu, Timma atzina, ka kāda skaidrība varētu būt pēc Vasaras līgas.

Zīmīgi, ka tieši ceturtdien "Grizzlies" oficiāli nomainīja galveno treneri, amatā apstiprinot ilggadējo treneru palīgu Deivu Jērgeru. Viņš amatā aizstās Laionelu Holinsu, ar kuru netika pagarināts līgums pēc sezonas.

Timma nevarēja komentēt, vai šāda maiņa kaut ko ietekmēja viņa draftēšanā.

Iepriekšējā sezona Memfisas vienībai bija labākā pēdējo 18 gadu laikā. "Grizzlies" aizkļuva līdz izslēgšanas spēļu Rietumu konferences finālam, taču tad četros mačos sērijā zaudēja Sanantonio "Spurs" komandai. Regulārajā sezonā "Grizzlies" 82 spēlēs tika pie 56 uzvarām, kas ir kluba visu laiku labākais rādītājs.

Līdz šim no Latvijas spēlētājiem draftā bija izvēlēti vien Andris Biedriņš un Dāvis Bertāns, bet pasaules spēcīgākajā līgā līdz šim spēlējuši vienīgi Gundars Vētra un Biedriņš.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA