Novāks Džokovičs pavisam drīz varētu vairs nebūt labākais tenisists pasaulē
Serbs Novāks Džokovičs ATP ranga līdera godā ir jau 122 nedēļas pēc kārtas.
Citi sporta veidi
2016. gada 4. novembris, 23:17

Novāks Džokovičs pavisam drīz varētu vairs nebūt labākais tenisists pasaulē

Jauns.lv

Pašreizējais ATP ranga vicelīderis Endijs Marejs piektdien izcīnīja uzvaru Parīzes "Masters 1000" ceturtdaļfinālā, kamēr līderis Novāks Džokovičs cieta zaudējumu, tādējādi skotu tenisistam atlicis vairs izcīnīt tikai vienu uzvaru, lai kļūtu par pasaules pirmo raketi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Marejs ar rezultātu 7-6 (11:9), 7-5 pārspēja Tomāšu Berdihu, kamēr Džokovičs ar 4-6, 6-7 (2:7) piekāpās Marinam Čiličam.

"Apzinos, ka neesmu vienīgais, kurš iznāk kortā un vēlas uzvarēt. Pēdējo mēnešu laikā nespēju atrast to psiholoģisko stāvokli, lai spēlētu labi no mača uz maču. Pagaidām esmu procesā, un tas prasīs laiku, lai saprastu virzienu, kurā vēlos doties. Tomēr esmu šeit un domāju, ka esmu uz pareizā ceļa. Garīgi jūtos labāk nekā pirms kāda laika," pēc zaudējuma teica Džokovičs.

Marejs pusfinālā tiksies ar Miloša Raoniča un Žo Vilfrīda Tsongas ceturtdaļfināla uzvarētāju, kamēr Čiličs par vietu finālā spēkosies ar Džonu Isneru.

Marejs nesen Ķīnā uzvarēja 500 punktu turnīrā Pekinā, kā arī "Masters 1000" sacensībās Šanhajā, bet šobrīd viņš jau ir guvis 18 panākumus pēc kārtas. Šosezon Marejs uzvarējis 72 mačos un zaudējis tikai deviņos, triumfējot Vimbldonas čempionātā un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Džokovičs šosezon ticis pie 61 uzvaras 70 spēlēs. Serbs šosezon triumfēja Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos, bet ASV sasniedza finālu. Tāpat viņš šosezon uzvarējis četrās "Masters 1000" sērijas sacensībās un Dohas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā.

Džokovičs ATP ranga līdera godā ir jau 122 nedēļas pēc kārtas, bet pirmajā pozīcijā atrodas jau 223.nedēļu.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA