2013. gada 5. septembris, 10:46

Melnkalnes izlases treneris: Latvija ir nopietns sāncensis par vietu otrajā posmā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase ir nopietns sāncensis citām Eiropas čempionāta B apakšgrupas vienībām par tikšanu turnīra otrajā posmā, sarunā ar vietējiem medijiem izteicās Melnkalnes valstsvienības galvenais treneris Luka Pavicevičs.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijas basketbolisti Eiropas čempionāta pirmajā spēlē ar 86:75 uzvarēja Bosniju un Hercegovinu, savukārt Melnkalne sīvā cīņā ar 81:80 pieveica Maķedoniju. Ceturtdien Latvija un Melnkalne tiksies savā starpā.

"Latvija ir ļoti bīstams pretinieks," uzskata Pavicevičs. "Pagājušajā vasarā pret latviešiem aizvadījām trīs spēles, taču viņi spēlēja novājinātā sastāvā, jo trūka trīs četru ļoti svarīgu basketbolistu. Pēc uzvaras pār Bosniju un Hercegovinu latvieši ir paziņojuši, ka ir nopietns sāncensis par vietu čempionāta otrajā posmā."

Melnkalnes izlases treneris atklāja, ka cer uz līdzīgu spēli. "Mums ir nepieciešams atgūties pēc mača ar Maķedoniju, lai sagatavotos jaunam pārbaudījumam pret Latviju."

"Duelī pret Latviju nav favorītu," pauda viens no Melnkalnes izlases basketbolistiem Suads Šehovičs. "Zinām, ka mums jāspēlē savs labākais basketbols, lai pieveiktu Latviju. Tā ir komanda, kas ir līdzīga Maķedonijai, - visi, sākot no saspēles vadītāja līdz centra uzbrucēja postenim, var iemest. Nebūs viegli, taču ticu uzvarai."

Otrajam turnīra posmam kvalificēsies četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts būs noslēdzies. Ja Latvijas basketbolisti spēs kvalificēties otrajai kārtai, viņiem E apakšgrupā pretiniekos būs trīs labākās komandas no A grupas (Ukraina, Lielbritānija, Francija, Vācija, Izraēla un Beļģija). Komandas uz otro posmu ņems līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Tomēr pēdējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Pirms Eiropas čempionāta LBS neizvirzīja valstsvienībai konkrētu uzdevumu.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

LETA