foto: Publicitātes
Kā izvēlēties savu rotu - pērles
2019. gada 1. maijs, 07:00

Kā izvēlēties savu rotu - pērles

Karlīna Timofejeva

Lai gan pērles nekad nav izgājušas no modes, šajā sezonā tās ir kļuvušas īpaši aktuālas. Bet kā tās izvēlēties? Izlasot šo rakstu, sāksiet orientēties sarežģītajā pērļu pasaulē un drošāk varēsiet izvēlēties sev piemērotāko rotu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ko simbolizē pērles?

Pēc fenšui pērles simbolizē gudrību, kas iegūta pieredzē. Tiek uzskatīts, ka tās piesaista bagātību un veiksmi, kā arī piedāvā aizsardzību. Kristieši un hinduisti uzskata pērles par nevainības simbolu – kāzās līgavas parasti izvēlas pērļu rotas.  

Kam pērles ir piemērotas?

Lielisks veids, kā pārbaudīt, vai pērles ir jūsu dārgakmens, ir uzticēties savai intuīcijai.  Ja izdarīsiet izvēli par labu pērlēm, sajūtot spēcīgu piesaisti un patiku pret šīm skaistajām rotām, izvēle noteikti izrādīsies pareiza. Parasti pērles ir piemērotas cilvēkiem, kam ir ļoti ugunīgs temperaments un kuru vajadzētu līdzsvarot. Pērles ir lieliska izvēle sievietēm.

foto: Publicitātes

Pērļu veidi

Dabīgos apstākļos radušās pērles ir retums. Lai pērle rastos, mazam smilšu graudiņam ir nejauši jāiekļūst gliemežnīcā, gliemenei ir kairinātājs jānorobežo, veidojot ap to kalcija apvalku.  Šis process aizņem vairākus gadus.  Pērles var atrast tikai pavisam nedaudzās gliemežnīcās, un tikai neliels procents no atrastajām pērlēm var izmantot juvelierizstrādājumos.  Dabīgos apstākļos radušos pērļu cena var būt kosmiska – pērļu virtene var maksāt ap 1 miljonu EUR.  

foto: Publicitātes

Juvelierizstrādājumu veikalos parasti var nopirkt kultivētās pērles.

Tās arī ir radušās gliemežnīcā un rašanās process ir bijis tikpat garš, cik pērlēm, kas radušās dabīgos apstākļos.  Šajā gadījumā cilvēks nav gaidījis, lai smilšu graudiņš nejauši iekļūst gliemežnīcā, bet gan ievietojis to pats.  No vienas puses tas palīdz padarīt šo ekskluzīvo preci pieejamāku, no otras puses nav jāatver tik daudz gliemežnīcu, lai pērles atrastu.    

foto: Publicitātes

Tiem, kam rūp dabas aizsardzība, pērļu kultivācija var likties diezgan nežēlīgs process.  Ir laba ziņa – cilvēks ir iemācījies radīt pērles pats. Atkarībā no izmantotās tehnoloģijas, cilvēka radītās pērles var būt neatšķiramas no gliemeņu radītajām gan pēc izskata, gan svara, gan perlamutra noturības. Viens no populārākajiem cilvēka radīto pērļu ražotājiem ir Majorica.  Majorica garantē savu pērļu kvalitāti un, salīdzinot ar dabīgajām vai kultivētajām pērlēm, tās ir nevainojami gludas un skaistas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Publicitātes

Iegriežoties Jahonts veikalos, atradīsiet gan kultivēto, gan Majorica pērļu rotas dažādos izstrādājumos.

36 Jahonts veikalos Latvijā piedāvājam plašu juvelierizstrādājumu klāstu. Mūsu veikalos katrs klients var atrast savai gaumei, stilam un iespējām atbilstošas rotas. Mēs strādājam, lai ikviens justos gaidīts mūsu veikalos un, pateicoties plašajam sortimentam, spētu atrast tieši savām vēlmēm atbilstošu izstrādājumu. Nāciet ciemos!
www.jahonts.lv

Reklāmraksts veidots sadarbībā ar Jahonts