foto: EPA
Minskā izraudzīta "Miss Baltkrievija" - 20 gadus vecā studente Marija
"Miss Baltkrievija 2018" Marija Vasiļeviča (centrā).
2018. gada 5. maijs, 14:43

Minskā izraudzīta "Miss Baltkrievija" - 20 gadus vecā studente Marija

Jauns.lv

Piektdien Minskā izraudzīta "Miss Baltkrievija - 2018" un šo titulu ieguvusi 20 gadus vecā studente Marija Vasiļeviča. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par sevi Marija stāsta, ka sapņo kļūt par televīzijas seju, kā arī uzsver, ka brīvi runā baltkrievu valodā, kas šajā valstī krievu valodas dominances dēļ kļūst arvien retāk sastopama parādība. 

Minskā kronēta "Miss Baltkrievija - 2018"

gallery icon
41

Kronēšanas laikā Vasiļeviča tika pie krāšņa kroņa, kas izgatavots no baltā zelta un dārgakmeņiem. Tāpat viņa saņems naudas balvu teju 5 tūkstošu eiro apmērā, kā arī "Geely Atlas" markas automašīnu. Baltkrievijas mediji gan uzsver, ka šis tituls ne tikai paredz balvas, bet uzliek arī pienākumus. Saskaņā ar nolikumu Vasiļeviča 2 gadus nedrīkst iziet pie vīra.

20 gadus vecā "Miss Baltkrievija" par titulu sacentās līdzās vēl 29 dalībniecēm, kuras tika rūpīgi atlasītas kastingos no 700 sievietēm. 

Lai varētu pretendēt uz dalību šajā konkursā, ir jāatbilst vairākiem kritērijiem: augumam jābūt vismaz 174 centimetri, vecums - 18 līdz 24 gadi. Tāpat jaunietēm nedrīkst būt pīrsingu vai tetovējumu. Viņas nedrīkst arī būt precējušās vai ar bērniem. 

Konkursa laikā sievietes savu iznesību un stāju demonstrēja, iznākot tautastērpos, lietišķos kostīmos, vakarkleitās un peldkostīmos. 

Zīmīgi, ka konkursu apmeklējis arī Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.