foto: Vida Press
Pārsteidzošs iemesls, kāpēc hercogiene Ketrīna nekad publiskā vietā nenovelk mēteli
Hercogiene Ketrīna gaisa temperatūru Norvēģijā nosaukusi par „stindzinošu”.
2018. gada 7. februāris, 06:50

Pārsteidzošs iemesls, kāpēc hercogiene Ketrīna nekad publiskā vietā nenovelk mēteli

Kasjauns.lv

Kembridžas hercogiene Ketrīna izbrīnīja daudzus, kad pusdienojot ar Norvēģijas kroņprinci Hākonu un viņa sievu princesi Meti-Māritu. Norvēģijā valdīja sals (hercogiene gaisa temperatūru šajā zemē nosaukusi par „stindzinošu), viņa nenovilka savu ziemas mēteli

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Oficiālajā fotogrāfijā hercogiene Ketrīna redzama modes nama „Dolce & Gabbana” darinātā mētelītī, kas ir pilnībā aizpogāts. Hercogienes vīrs princis Viljams sēž sievai līdzās ģērbies daudz piemērotāk iekštelpām – žaketē, zem kuras uzvilkts krekls un džemperis. Līdzīgi – vieglākā apģērbā tērpušies arī pusdienu rīkotāji – Norvēģijas princis un princese.

foto: Vida Press
Arī, tiekoties ar Norvēģijas skolēniem, hercogiene Ketrīna palika mētelī, kamēr pārējie virsdrēbes novilka.

Visiem labi zināms, ka mētelis nav pats ērtākais apģērbs, kurā brīvi kustināt rokas un ieturēt maltīti. Tāpēc fanus vēl jo vairāk izbrīnījis tas, ka hercogiene to nenovilka. Izskaidrojums patiesībā ir ļoti vienkāršs – to paredz karaļnama dreskods. Žurnāla „OK!” britu izdevums norāda, ka britu karaliskās ģimenes sievietēm nav atļauts publiskā vietā novilkt mēteli, jo šāda rīcība tiek vērtēta kā „lēdijas necienīga”.

Lai gan hercogiene Ketrīna viesojās prinča Hākona un princeses Metes-Māritas mājās, pusdienas skaitījās oficiāls pasākums, kura norisei līdzi sekoja preses fotogrāfu kameras. Tas attiecīgi nozīmēja, ka, ievērojot karaliskās ģimenes tradīciju, viņai liegts novilkt mēteli – pat neraugoties uz to, cik silts ir konkrētajā telpā.

foto: Vida Press
Lūk, ārā arī princim Viljamam mugurā mētelis un ap kaklu silta šalle.

Šis karaliskais likums tik daudz neizbrīna, ja atsaucam atmiņā karalieni Elizabeti II un to, cik reti Viņas Majestāti varam redzēt bez mēteļa mugurā. Britu karaliskā ģimene aizvien ievēro senas tradīcijas, ko mūsdienu pasaulē nenodēvēt par laikmetīgām. Princim Džordžam, piemēram, līdz konkrētam vecumam vienmēr jāstaigā šortiņos (arī ziemā), jo garās bikses uzskatāmas par „piepilsētas puiku” apģērbu, nevis aristokrātam atbilstošu.

Princi Džordžu vienmēr ģērbj šortiņos

Etiķetes eksperti atklāj, ka mazu zēnu ģērbšana šortiņos ir nerakstīts likums, kas norāda uz piederību augstākai klasei. Tas arī izskaidro, ...

gallery icon
35