Neslēp savu recepti zem pūra! RECEPŠU KONKURSS NOSLĒDZIES!
No 27. novembra līdz 8. decembrim norisinājās Alojas recepšu iesūtīšana īpašam recepšu konkursam, ko veidojam kopā ar Alojas želejām. Konkursa uzdevums bija iesūtīt recepti, kur viena no sastāvdaļām ir Alojas želejas. Visu pagājušo nedēļu šīs receptes tika publicētas Kasjauns.lv lapā portālā Draugiem.lv, kur par tām ikviens varēja nobalsot, tādējādi palīdzot noteikt šī konkursa labāko recepti.
Paldies visiem, kas balsoja, vēl lielāks paldies visiem, kas piedalījās! Visas receptes ir ļoti aptelīgas, un iesakām tās izmēģināt ikvienam lasītājam. Visas receptes, to aprakstus, nepieciešamās sastāvdaļas un ēdiena fināla rezultātu varat apskatīt šeit .
Ap prieku varam paziņot, ka uzvarētājs ir noskaidrots! Recepte, kas uzvarēja, kopumā saņēma 1095 „Man patīk” no lasītājiem! Un tā ir recepte ar nosaukumu „Magones pienā”, ko iesūtījusi Inita Balode!
Inita savā īpašumā iegūst Braun Multiquick 5 MX 2050 galda blenderi, kā arī produktu grozu no
! APSVEICAM!
Alojas želejas pateicas arī pārējiem dalībniekiem, kas iesūtījuši savas receptes un dāvina visiem, kas piedalījās, produktu grozu no Alojas želejas!
Balvas var saņemt Izdevniecība Rīgas Viļņi, Kaļķu iela 15, 5. stāvs, katru darba dienu no10:00-17:00 līdz 17/01/2014. Jautājumu gadījumā rakstiet: nika.petrika@rigasvilni.lv
Magones pienā (tā šo kūku nosauca mana meita)
Biskvītam:
4 olas
4 ē/k cukura
2 ē/k kakao pulveris
4 ē/k milti
mazliet ūdens
1 paciņa Alojas viegli pagatavojamā sausā ķiršu želeja
400 ml piens
40 g želatīns
2 t/k vaniļas cukurs
1 burciņa brūklenes ar cukuru
150 g salds krējums
2 t/k kakao
3 t/k cukurs.
Biskvītam - atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, miltiem, kakao un nedaudz ūdeni. Baltumus saputo stingrās putās un iecilā saputotajā dzeltenumu masā. Cep 2 ripas (26 cm). Atdzesē.
Vienu ripu liek atpakaļ tortes formā un bagātīgi noklāj ar brūklenēm ar cukuru. Pa virsu liek saputotu saldo krējumu ar cukuru un kakao pulveri.
Tad liek otru biskvīta kārtu, kuru arī noklāj ar brūklenēm ar cukuru.
Ķiršu želeju sagriež kubikos un uzber pa virsu.
Pagatavo piena želeju. Izkausē želatīnu, iemaisa pienā, pievieno vaniļas cukuru. Lej sākumā plānu kārtiņu uz ķiršu želejas kubiņiem, un ieliek uz pusstundu ledusskapī. Tad lej pāri visu atlikušo piena želeju un liek ledusskapī līdz nākamai dienai.
Kasjauns.lv/ Foto: no Initas Balodes personīgā arhīva