Kartupeļu kroketes garšo lieliski, tāpēc ir vērts kā jaunu piedevu piedāvāt bērniem.
Kartupeļu un siera kroketes
Vai tev tie izskatījās pēc zivju pirkstiņiem? Šoreiz tās ir kartupeļu un siera nūjiņas! Ja no pusdienām pāri palicis kartupeļu biezenis, pagatavo kartupeļu-siera kroketes!
Sastāvdaļas:
0,5 kg vārītu kartupeļu
100 g cietā siera (''Ievas siers'')
1 ola
3 ēd.k. miltu
muskatrieksts
kaltētas dilles
rīvmaize panēšanai
eļļa cepšanai
Gatavošana:
Vārītos kartupeļus samaļ gaļas mašīnā vai samīca ar stampiņu.
Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
Kartupeļiem pievieno sieru un olu. Pierīvē muskatriekstu, pieber kaltētās dilles.
Samīca masu un beigās pieber miltus.
Masu atstāj atpūsties uz vienu stundu.
No masas veido garenas nūjiņas.
Panē rīvmaizē.
Sakarsētā eļļā cep zeltaini brūnas.
Pasniedz ar skābu krējumu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.
Var ēst arī vienkārši tāpat.
Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv / Foto: All Over Press