Dzīvojam kopā, bet bildinājuma nav... Kāpēc vienas mīl, bet citas prec?
Jo ilgāk vīrietis vilcinās ar bildinājumu, jo mazākas cerības sievietei tikt pie gredzena.
Attiecības
2014. gada 2. februāris, 06:35

Dzīvojam kopā, bet bildinājuma nav... Kāpēc vienas mīl, bet citas prec?

Jauns.lv

Sieviete ar vīrieti ilgus gadus dzīvo kopā. Viņa jau sen noskatījusi saderināšanās gredzenu, bet viņš vilcinās ar bildinājumu. Tad jūs pašķiraties un pēc neilga laika tu uzzini, ka viņš jau apprecējis citu.

Protams, ka šādā gadījumā tu sāc sev uzdot jautājumus» «Kas ar mani nav tā» vai «Ar ko viņa labāka par mani?» Grāmatas «Kāpēc vīrietis precas ar vienām un neprecas ar citām»  (Why Men Marry Some Women And Not Others) autors Džons Molojs aptaujājis turpat 4 tūkstošus līgavaiņu un secinājis, pēc kādiem kritērijiem viņi izvēlas sev dzīvesbiedrenes.

Pārāk pievilcīga, lai būtu sieva

Jā, tieši tā. Ne vienmēr skaistums ir veiksmīgas laulības garants. No Moloja aptaujātajiem vīriešiem tikai 20% atzinuši, ka viņiem sievas izvēlē būtisks bijis skaistums un seksīgums. Vairāk kā 30% aptaujāto atzinuši, ka galīgo izvēli palīdzējuši izdarīt vecāki un radi. Un kā mums lieliski zināms, vecāki nevēlas savam dēliņam redzēt blakus satriecošu seksbumbu, kurai pievērš uzmanību vīrieši vecuma amplitūdā no 18 līdz 88 gadiem.

Arī pārāk centīgās paliek bešā

Izrādās ka vairāk par ārējiem dotumiem vīriešus interesē sievietes saprāts un labestība. Bet aktīvs temperiments un gatavība flirtēt – tās lūk ir īpašības, kuras vīrieši ar prieku redzētu savās draudzenēs, bet ne sievās. Protams, vīrieši vēlas redzēt sev blakus koptas un staltas sievietes, taču kā mēdz teikt «kas par daudz, tas par skādi». Vēl viens iemesls, kāpēc sieviete paliek bez saderināšanās gredzena – viņa pārāk cenšas, lai «dabūtu» savu vīrieti. Viņas paliek uzstājīgas, nevis gaida, ka romantiskais bildinājums būs vīrieša iniciatīva. Bet vīrietis taču ir mednieks un iekarotājs. Viņš vēlas sievieti pārsteigt, nevis bildināt pienākuma pēc. Tāpēc šis solis tiek atlikts un atlikts.

Vīrietis bildina 22 mēnšu laikā

Džons Molojs uzskata, ka sievietēm ļoti piesardzīgi jāraugās uz attiecībām bez laulības saitēm. Viņa pētījumi liecina, ka vairums vīriešu izsaka bildinājumu 22 mēnešu laikā. Nākamajos trīs gados cerības iziet pie vīra sievietēm kļūst arvien mazākas, bet pēc 7 gadiem šī iespējamība ir tuvu nullei.  Ja tu satiecies ar cilvēku, kurš jau paguvis izbaudīt visas civillaulības priekšrocības kopdzīvē ar kādu citu, izsaki savu viedokli par to jau attiecību sākumā. Protams, tas jādara uzmanīgi, taču viņam jāzina, ka tev laulība nav tikai papīra gabaliņš, bet kaut kas ļoti būtisks. Pētījumi arī liecina, ka vīrietim nav blakus vajadzīga kalpone, kurai prioritāte ir ēdienu gatavošana, kreklu mazgāšana un mājas tīrīšana. Saimnieciskas īpašības ir būtiskas, taču – ar mēru.

Rezumējot aptaujas rezultātus, Džons Molojs izdarījis secinājumu, kas vīriešus piesaista sievietes, kurām ir viss kārtībā ar pašvērtējumu. «Vīrietim civillaulība ir lielisks laika īsināšanas veids, kā sagaidīt savu īsto un vienīgo. Sieviete tostarp kļūst par savu ilūziju upuri, uzskatot, ka kopdzīve – tas ir solis tuvāk laulībai. Tajā pat laikā, vīrieši nesteidzas likt vienādības zīmi starp laulību un kopdzīvi. Viņiem oficiāla laulība nozīmē daudz augstāka līmeņa pienākumu uzņemšanos,» ir pārliecināts Molojs. Vīriešu arguments, ka laulību institūcija ir novecojusi, pēc Maloja domām ir vien aizbildināšanās. Tāpēc sievietēm, kas gadiem savu gredzenu tā arī nav sagaidījušas, viņš iesaka beigt dzīvot ilūzijās un šķirties, lai atrastu tādu, kurš viņu apprecēs.


Teksts: Woman.ru/Foto: Shutterstock