Ingvera sīrups ziemas rītos uzmundrinās un palīdzēs atvairīt vīrusus.
Paša gatavots ingvera sīrups
Ingvera sīrups lieti noder ziemas rītiem – izņem burciņu no ledusskapja un divas tējkarotes pievieno tējai vai citronūdenim. Uzmundrinās un palīdzēs atvairīt vīrusus. Kā to gatavot, māca Pusdienotāju klubiņa yummy vadītāja Daiga Klipa.
Sastāvdaļas
400 g ingvera, nomizota un sagriezta mazos gabaliņos
300 g cukura
300 ml ūdens
5 kanēļas standziņas
1 tējk. krustnagliņu
daži zvaigžņu anīsa ziedi un kardamona pogaļas
1 apelsīns, tikai miziņa
1 citrons, tikai sula
Gatavošana
Lej ūdeni kastrolī ar biezu dibenu, ieber cukuru (daļu vari aizstāt ar brūno), uzvāri un tad verdošajā sīrupā saber ingveru un garšvielas, apmaisi un vāri 10 minūtes. Lej nelielās sterilās burciņās, atdzesē un liec ledusskapī. Aukstumā tā glabāsies aptuveni nedēļu.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Rojs Maizītis