Donu uzmundrina Ozola gatavots dzēriens

Donu uzmundrina Ozola gatavots dzēriens

Jauns.lv

“Reizēm no rīta grūti piecelties, jo sevišķi, ja līdz vēlai naktij strādāts pie albuma dziesmām un gulēt esi aizgājis piecos no rīta vai iepriekšējā vakarā bijis koncerts,” ieradies uz raidījumu “Garšīgi dzīvojam” tā vadītājam Jānim Ozolam skaidro dziedātājs Dons.

Donu uzmundrina Ozola gatavots dzēriens...

Rīta možumu dziedātājā atmodina Jāņa Ozola pagatavots atspirdzinošs dzēriens –uzmundrinošais zaļās tējas smūtijs. Un tad jau dziedātājs ir gatavs nodoties kulināriem piedzīvojumiem raidījuma “Garšīgi dzīvojam” virtuvē Rīgas Centrāltirgū.

Šajā raidījumā apvienojas gan smalku ēdienu restorāna cienīgs šarms, gan receptes, ko pāris minūtēs var pagatavot pat bērns.

Vēl šajā raidījumā bez uzmundrinošā zaļās tējas smūtija Ozols ar Donu gatavos kaltēto baraviku zupu, vistas fileju ar kausēto sieru un piedevām un biezpiena šokolādes sieriņu ar ābolu biezeni.

Ja vēlaties jau svētdien pagatavot šos ēdienus, tad laikus jāsagādā:

Uzmundrinošajam zaļās tējas smūtijam

4 personām

Vistas filejai ar kausēto sieru un piedevām

4 personām

4 gabaliņi vistas filejas

Paciņa kausētā siera

Eļļa cepšanai

Sāls, pipari

Kartupeļu biezenim:

1 kg kartupeļu

200 ml piena

50 g sviesta

Salātiem:

200 g lapu salātu

100 g redīsu

1 garais gurķis

500 ml kefīra

Sāls

Kaltēto baraviku zupai

4 personām

4 kaltētas baravikas

0,5 kg kartupeļu

1 burkāns

1 selerijas kāts

1 glāze baltvīna

2 ēdamkarotes sviesta

1 sīpols

5 ēdamkarotes miltu

1 l dārzeņu buljona

1 ķiploka daiviņa

1 tējkarote ķimeņu

Sāls, pipari

Biezpiena šokolādes sieriņš ar ābolu biezeni

Četrām personām

 4 šokolādes sieriņi “Kārums”

500 g ābolu biezeņa

Rotāšanai 50 g kaltētu dzērveņu

 Ko un kā gatavoja Jānis Ozols kopā ar Donu un kura ēdiena sastāvdaļai raidījuma laikā Doms skrēja pakaļ, lai to iegādātos pārdesmit metru attālumā no sakņu paviljonā iekārtotās virtuves, uzzināsiet šo svētdien, 16. februārī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu TV3 play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā

Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.


Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš